KARS Düzenleme Tarihi : 03 Ocak 2021 14:09 Haber Girişi : 03 Ocak 2021 14:22

Kars'ta Vaka Sayılarında Düşüş

Kars'ta Vaka Sayılarında Düşüş
Hafta içi 21:00'dan sonra, hafta sonları ise gün boyu yapılan kısıtlamalar risk haritasını yeşile çevirdi.
Kars'ta Vaka Sayılarında Düşüş

Kars Güncel- Türkiye genelinde artan vaka sayılarıyla beraber uygulamaya konulan yeni kısıtlamalar sonuç verdi.

Sağlık Bakanlığı'nın HES uygulamasında risk haritası yeşile döndü. Tüm ülke genelinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması, vaka sayılarına yansıdı. Özellikle Kars'ta dikkat çekici bir azalma var.

Kars'ta Valilik ve İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile alınan kent genelinde maskesiz gezmenin yasaklanması, belirlenen caddelerde sigara tüketiminin yasaklanması, kamu kurumlarına HES kodu ile giriş yapılması ve bununla birlikte alınan koronavirüs tedbirlerine uyumun sıkı denetime tabi olmasıyla birlikte vaka sayılarında düşüş yaşandığı haritada görülüyor. Edinilen bilgiye göre hastanelerde bir ay öncesine göre yoğubakım ve serviste kalan hasta sayıları ile yurtlarda izolasyona tabi tutulanların sayısında ciddi oranda azalma var.

Kars Valiliği  Detim Ekipleri Aralıksız Görevde
Kentte oluşturulan Salgın Denetim Ekipleri tüm yaşam alanlarında gece-gündüz demeden yoğun bir şekilde denetimlerine devam ediyor. Denetlemelerde maske, mesafe ve temizlik konularında vatandaşlar uyarılarak bilgilendiriliyor.

Tedbirlerden Ödün Vermeyelim
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Ağır hasta sayımızdaki düşüş devam ediyor. Kayıplarımızın daha da azalması en büyük beklentimiz. Aşılama programından başarıyla netice alana kadar tedbirlere ısrarla uymalıyız. Aldığımız her nefes çok kıymetli. Nefesimizi korumak için bugün eski normallerle aramıza mesafe koyalım. Tedbirlerden ödün vermeyelim." dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.