GÜNDEM Haber Girişi : 27 Ağustos 2023 02:12

Kars'ta Ulaşım İçin 4'üncü Yol Aranıyor!

Kars'ta Ulaşım İçin 4'üncü Yol Aranıyor!
Kars'a gelen bir pişman, gitmeye çalışan bin pişman ediliyor.

Kars'ta Ulaşım İçin 4'üncü Yol Aranıyor!

Kars'a gelen bir pişman, gitmeye çalışan bin pişman ediliyor.

Kars’ta son zamanlarda ulaşım anlamında yaşanan sorunlar vatandaşların büyük ölçüde mağduriyet yaşamasına neden oluyor. Kars’ın yavayolu, demiryolu ve karayolu ile seyahat etmesi her geçen gün daha da zor hale getirilirken, Karslılar bu günlerde yeni bir yol arayışı içinde..

Kars’tan bir yere gitmek için ilk olarak akla gelen havayolunda uçak sayısının azlığı ve fiyatların yüksek olması vatandaşları ikinci alternatif olan karayoluna yönlendiriyor. Ne yazık ki karayolunda da otobüslerde de yer bulanın kendini şanslı hissettiği bu günlerde, asfalt üzerinde gidilse de fiyatlar uçaktaymışçasına bulutlar arasındaki seyrini sürdürüyor.

Yola ayıracak biraz zamanı olup, keyifle seyahat etmeyi düşünen vatandaşların tercihi olan demiryolunda da ne yazık ki durum pek iç acıcı değil. Özellikle turizm anlamında büyük ivme kazanan Doğu Ekspresi’ne yapılan zam oranı dudak uçuklattı. Kış turizmi için rotasını Kars’a çeviren yerli ve yabancı turistlerin bir kez daha düşünmesine neden olacak fiyat tarifeleri Kars’a ambargo mu uygulanıyor sorularını da beraberinde getirdi.

Geçtiğimiz yıl 20 bin TL civarında olan turistik Doğu Ekspresi vagonunun bu yıl ki fiyatları ise 125 bin TL olarak belirlendi. Fiyatların açıklanması sonrası ilk tepki Kars Turizm Birliği Başkanı Halit Özer’den geldi. Kars’ın yakaladığı bu avantajın her an dezavantaja dönüşebileceğini ve turistlerin fahiş fiyat tarifesi nedeniyle yeni rota oluşturmalarının an meselesi olduğunu kaydeden Başkan Özer, Kars turizminin büyük ölçüde sekteye uğrayacağının da altını çizdi.

Kısa süre içerisinde konuyu Ankara’ya taşıyacaklarını da vurgulayan Başkan Özer, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda Doğu Ekspresi başta olmak üzere, karayolu ve havayolunda Kars’a uygulanan acı tablonun bir an evvel değişmesi gerektiği mesajına yer verdi.  

Özer, ‘ÖNEMLİ!’ başlığıyla yaptığı paylaşımda şu başlıklara yer verdi;

_İlimiz Kars’a Uçak fiyatlarının yüksek oluşu ve uçak sayısının az oluşu nedeniyle UÇAKLARDA YER YOK.

_İlimizde Otobüs sayısı kısıtlı ya da vatandaş tercih ETMİYOR

_Tren ise fiyatlarına % (hesaplayamadım) Yüksek zam yaptı Turizimciler ENDİŞELİ

_Şehre giriş çıkış tek Deniz yolu ile yapılacak herhalde?


BU BAŞLICA SORUNLAR TÜM HALKIMIZI MAĞDUR ETMEKTEDİR

Bu konun İVEDİ sorun olmaktan çıkması gerekmektedir.

Sonuç ;

_İzmir Uçuşları Direk AÇILMASI LAZIM TEKRARDAN.( Fiyatların uygun hale çekilmesi )

_Turistik Tren bilet fiyatlarının tekrardan
DEĞERLENDİRİLMESİ Ve İNDİRİLMESİ GEREKİYOR

_Global Otobüs firmalarının gelmesi için DAVET YAPILMASI GEREKMEKTEDİR. VE BENZERİ...