YAŞAM Düzenleme Tarihi : 05 Ocak 2021 11:21 Haber Girişi : 05 Ocak 2021 11:24

Kars'ta Sağlık Camiasını Üzen Ölüm Dr. Yakup Raşidoğlu Kansere Yenik Düştü

Kars'ta Sağlık Camiasını Üzen Ölüm Dr. Yakup Raşidoğlu Kansere Yenik Düştü
Kars'ta uzun yıllar görev yapan Dr. Yakup Raşidoğlu yakalanmış olduğu kanser nedeniyle yaşamını yitirdi.

Kars Güncel-Kars'ta görev yaptığı süre içerisinde gerek vatandaşlar gerekse mesai arkadaşları tarafından sevilen Raşidoğlu geçtiğimiz aylarda tedavisi için İstanbul'a tayin olmuştu. Rahatsızlığı nedeniyle vermiş olduğu yaşam mücadelesini kaybeden Raşidoğlu'nun cenazesi kılınan cenaze namazın ardından defnedildi.

Kars İl Sağlık Müdürlüğü'nden Taziye Mesajı
Vefat haberi sonrasında uzun yıllar Kars'ta görev yapan Dr. Yakup Raşidoğlu için Sağlık İl Müdürlüğü'nden yayınlanan mesajda;" İlimizde uzun yıllar görev yapan Dr. Yakup Raşidoğlu yakalanmış olduğu amansız Kanser hastalığı nedeniyle vefat etmiştir. Ailesi, sevenleri ve tüm Sağlık Camiasının başı sağ olsun."denildi.

2020 Yılının Global Kanser İstastistikleri'ne göre 2020 yılında 10 milyon kişi kanser nedeniyle hayatını kaybetti

Dünya COVID-19 salgınıyla meşgul, ancak çağımızın önemli hastalıklarından kanser gibi hastalıklarda da 2020 yılında artışlar yaşandı. 15 Aralık’ta Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı (IARC) Dünya Kanser İstatistiklerini açıkladı. Bu istatistiklerde 185 ülkedeki 36 kanser tipi ile ilgili 2020 yılı bilgilerine yer verildi. Buna göre 2020 yılında 19.3 milyon hastaya yeni kanser tanısı konulduğunu ve 10 milyon kansere bağlı ölüm olduğunun hesaplandığını belirten Anadolu Sağlık Merkezi Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serdar Turhal, “Dünyada her 5 insandan biri yaşamı boyunca kansere yakalanıyor ve 8 erkekten biri, 11 kadından biri kanser sebebiyle hayatını kaybediyor” açıklamasında bulundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.