KARS Haber Girişi : 05 Temmuz 2022 22:28

KARS'TA PAZAR GÜNLERİ EKMEK YOK

KARS'TA PAZAR GÜNLERİ EKMEK YOK
Karslının sorunu haline gelen Pazar günü fırınların kapalı olması, herkes gibi turizmcileri de olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

KARS'TA PAZAR GÜNLERİ EKMEK YOK

Kars'ta bir süredir uygulamaya koyulan ve koyulduğu günden günümüze kadar hemen her hafta sonu Karslının sorunu haline gelen Pazar günü fırınların kapalı olması, herkes gibi turizmcileri de olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

 

Pazar günleri kapalı olan fırınlar nedeniyle taze ekmek bulunmayan kentte, zaman zaman ekmek bulmak için de uzun uğraşlar vermek gerekiyor. Vatandaşın bu mağduriyeti ortadan kaldırmak adına Kars Belediyesi’ne çağrıda bulunan Kars Turizm Birliği Başkanı Halit Özer, uygulamanın hatalı olduğuna dikkat çekti.

Özer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Kars ve genelinde gerçekleşen bu uygulama uzun zamandır devam etmekte. Pazar günleri ekmek fırınları kaplı. Nerdeyse başka bir il de örneği bulunmayan bu uygulama Kars ta yaşayan ve Kars’a gelen çok sayıda insanı üzmekte.” dedi.

 

‘Genel itibariyle Pazar günleri 10 yıllardır ki şöyle bilinmekte. Ailenin bir arada olduğu, ya da hafta da bir ailece kahvaltının yapıldığı, ya da Restoran ve kafe işletmelerinin Pazar günleri yoğun olduğu misafirlerin ağırlandığı, il dışından çok sayıda konukların otellere geldiği bir gündür. Bu günde de İnsanlarımızın taze ve sıcak ekmek bulmaması belki de hatalı bir uygulamadır.’  diyen Başkan Özer;

“Bu duruma bir çözüm bulunması gerekir. fırınların tamamen kapalı olması İşletmeleri ve sivil halkı hayal kırıklığına uğratmakta. Pazar günleri bazı ilçelerde bırakın taze ekmek bulmayı neredeyse ekmek yok. 21.Y.yılda böylesi bir uygulama tüm herkes tarafından olumsuzlukla karşılanmakta. Pazar günleri temel ihtiyaç olan önemli bir tüketim Ekmek pazar günleri Kars’ta yok. Özelikle turizm kenti olan Şehrimizde bu uygulamanın Yerli ve yabancı turistlerin bile olumsuz dikkatini çekerek bir takım cevapsız şikayetler doğurmakta. Bu hususun ilgili yetkililer tarafından çözüme kavuşturması arzusundayız.” İfadelerine yer verdi.

Emekçi fırın çalışanlarının izin ve istirahat haklarının iş verenler tarafından dengeli bir şekilde çözüme kavuşturulması  gerektiğinin altını çizen Halit Özer; “Pazar günü kapalı olmanın inisiyatif ve yetkisi tamamen iş verene bağlı olarak uygulamanın hayata geçmesi gerekir. Kars belediyesi Halk ekmek ile ortak biçimde de bu süreç düzeltilebilir. Örneğin Halk ekmeği Cumartesi günü izin yapması,  esnaf fırınının çalışması. Pazar günü ise Halk ekmeğin aktif hale gelmesi Esnaf fırınının izin yapması ile birlikte bu mağduriyet büyük ölçekte düzeltilebilir. Sürecin dikkate alınarak çözüme kavuşturulması gerektiği durumda Halk ile anket çalışması bile yapılabileceğini hatırlatır saygılarımı Sunarım” sözleriyle çağrıda bulundu.