KARS Haber Girişi : 24 Kasım 2022 14:23

Kars'ta Öğretmenler Günü Kutlandı

Kars'ta Öğretmenler Günü Kutlandı
Öğretmenler Günü, Vali/Belediye Başkan Vekili Sayın Türker Öksüz'ün katılımıyla düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kars'ta Öğretmenler Günü Kutlandı

Öğretmenler Günü, Vali/Belediye Başkan Vekili Sayın Türker Öksüz'ün katılımıyla düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İl Milli eğitim Müdürlüğü’nde Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan etkinlikler, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay ve beraberindeki öğretmenlerin Vali/Belediye Başkan Vekili Sayın Türker Öksüz’ü makamında ziyaret etmesiyle devam etti.

Kültür Merkezi’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan kutlama programı, sinevizyon gösterisiyle devam etti.

Emekli öğretmenler ile göreve yeni başlayan öğretmenler adına iki öğretmenin günün anlam ve önemini belirten konuşmaları ve iki öğretmen tarafından şiir okunmasının ardından, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay tarafından bir konuşma gerçekleştirildi.  Vali/Belediye Başkan Vekili Sayın Türker Öksüz de katılımcılara hitap etti.

Konuşmasına görevi başında şehit olan ve ahirete intikal eden öğretmenlere rahmet dilekleriyle başlayan Vali/Belediye Başkan Vekili Sayın Türker Öksüz, büyük fedakârlıklarla öğrencilerini yetiştiren emekli öğretmenlere ve görevi başındaki öğretmenlere sağlıklı, başarılı, mutlu, huzurlu, uzun bir ömür dileklerini ileterek Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Vali ve Belediye Başkan Vekili Sayın Türker Öksüz, Öğretmenler Günü’nün, öğretmenlere olan sevgi ve saygının ifade edilmesine vesile olması, aynı zamanda öğretmenlik mesleğinin her geçen gün artan önemini hatırlatması ve bir farkındalık yaratması bakımından önemli olduğunu belirten konuşmasında; “İlk emri; “Oku!” olan bir dinin, asil bir milletin mensupları olarak bizim için öğrenmenin ve öğretmenlerimizin büyük bir önemi bulunmaktadır. Öğretmen, öğretme ve eğitme görevi üstlenen ideal insandır. Bundan dolayıdır ki öğretmenler, insan yetiştirmek gibi üzerindeki ağır sorumluluğun bilinci ile hareket etmeli, mesleğini en güzel şekilde yerine getirmeye gayret göstermelidir diye düşünüyorum. Kültürün ve medeniyetin temelini eğitim-öğretim oluşturur ve onun yapıcısı da öğretmendir. Öğretmenlik; onurlu, emek, özveri ve sabır temelleri üzerinde icra edilen, bilgi ve tecrübeyle çocuk ve gençlerimizi hayata hazırlama mesleğidir, bir gönül işidir, bir sevgi işidir. Bu yüzdendir ki öğretmenlik, en saygın ve en kutsal meslek olarak kabul edilmektedir. Bu onurlu mesleğin malzemesi de insan olduğu için göreviniz daha da büyük bir önem arz etmektedir. Bireylerin yetişmesinde büyük rol üstlenen, ilim ve irfanı, bilgi ve teknolojiyi genç dimağlara işleyip, onları geleceğe hazırlama konusunda her türlü fedakârlığı gösteren siz öğretmenlerimize ülke olarak, millet olarak minnettar olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bu kadar ulvi ve önem arz eden öğretmenlik görevini ifa ederken siz öğretmenlerden beklentimiz; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder”, “Öğretmenler! Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” sözlerinden hareketle genç nesillere çağın gerektirdiği bilgi donanımını kazandırıp, onları içinde bulundukları çağı anlayıp yorumlayabilecek bilgi düzeyine ulaştırmak, evrensel değerleri gözetip, milli ve manevi değerlerimizi özümseyen, bilgi ışığında, çok okuyan ve sorgulayan nesiller yetiştirmenizdir..” İfadelerini kullandı.

 

İlimizin Lise Ve Üniversiteye Girişteki Başarı Düzeyini Daha Üst Seviyelere Taşımak Zorundayız

Vali ve Belediye Başkan Vekili Sayın Türker Öksüz konuşmasının devamında; “İlimizin lise ve üniversiteye girişteki başarı düzeyini daha üst seviyelere taşımak, hem Kars olarak hem de ülke olarak ileriye gitmek zorundayız. Hedefimiz; son yıllarda ilerleme kaydettiğimiz eğitim altyapısını daha da güçlendirerek ilimizin akademik başarı düzeyini yükseltmek, eğitim ve öğretim kalitesinde bir başarı hikâyesi yazmaktır. Bu hedefin en önemli unsuru elbette ki öğretmenlerimizdir. Eğitimde başarının ölçüsü, akademik başarı olarak kabul edilir. İyi bir eğitim vererek, öğrencilerin iyi bir meslek sahibi olmalarını sağlamak elbette önemlidir. Ancak; ondan daha da önemlisi iyi insan yetiştirmektir. Siz değerli öğretmenlerimizin müfredattaki derslerin ve akademik başarının dışında öğrencilerimizin kalbine, ruhuna dokunmanızı, yüksek karakterli ve ahlaklı, milli-manevi değerlerimizi ve insani değerleri en üst düzeyde benimsemiş olarak öğrencilerinizi yetiştirmenizi bekliyoruz. Öğretmenlerimizin üstün gayretleri ve bizlerin de Valilik olarak her türlü desteği ile karşılaşılabilen sorunları aşacağımıza, eğitim-öğretimin kalitesini daha yüksek seviyelere birlikte ulaştıracağımıza gönülden inanıyorum. Görevinizi bu bilinçle yürüteceğinize, sorumluluklarınızı bu mesleğin gerektirdiği değerlere uygun bir şekilde yerine getireceğinize, kendinizi sürekli olarak yenileyerek geliştireceğinize olan inancımız tamdır.” Şeklinde konuştu.

Yarınların lider Türkiye’si için en büyük görev öğretmenlere düşmektedir

Millet için, vatan için, bayrak için, toplumsal huzur ve mutluluğumuz için, sağlıklı, güvenli bir toplum için, daha güçlü ve refah düzeyi yüksek bir devlet ve millet için, yarınların lider Türkiye’si için en büyük görevin öğretmenlere düştüğünü vurgulayan Vali ve Belediye Başkan Vekili Sayın Türker Öksüz,  “Aklı hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller” yetiştirerek, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedefte yürümekte olan ve güzel ülkemizin gelecek nesillerini yetiştirmek amacıyla çalışan, gayret gösteren tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Şehit öğretmenlerimize ve ebediyete intikal eden öğretmenlerimize bir kez daha Yüce Allah’tan rahmet, gazi öğretmenlerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Göreve yeni başlayan ve bugün temsilen yemin edecek olan öğretmenlerimizin nezdinde tüm öğretmenlerimize başarılar diliyorum. Hepinize saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum.” Şeklinde konuştu.

Göreve yeni başlayan öğretmenlerin ant içme töreninin ardından Vali ve Belediye Başkan Vekili Sayın Türker Öksüz tarafından emekliye ayrılan Atatürk İlkokulu öğretmeni Mehmet Gökçe’ye Hizmet Şeref Belgesi takdim edildi.

Öğretmenler Günü vesilesiyle düzenlenen şiir, resim, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından program sona erdi.