GÜNDEM Haber Girişi : 02 Haziran 2022 21:58

Kars'ta Mantar Avı Başladı

Kars'ta Mantar Avı Başladı
Kars'ta yağmur sonrası ara ara yüzünü gösteren güneşle birlikte çayır mantarı bulmak isteyen vatandaşlar arazilere akın etti.

Kars’ta Mantar Avı Başladı

Kars’ta yağmur sonrası ara ara yüzünü gösteren güneşle birlikte çayır mantarı bulmak isteyen vatandaşlar arazilere akın etti.

Özellikle yol kenarlarındaki arazilerde mantar toplama uğraşında olan vatandaşları görmek mümkünken, asıl patlamanın ise önümüzdeki hafta sonu yaşanması bekleniyor. Geçen yıl yaşanan kuraklıkla birlikte yok denecek kadar az olan mantarlar bu yıl beklentiyi artırdı. Geçen yıl yiyemedikleri mantarın acısını bu yıl çıkarmak istediklerini söyleyen vatandaşlar, “Henüz havalar tam ısınmadı. Yağmur sonrasında sıcak havayla birlikte çıkan mantarları topluyoruz. Geçen yıl yiyemedik ama bu yıl en azından az da olsa topladık. Güneş biraz etkili olsa çok daha fazla çıkacaktır.” dediler.

Kars sofralarında mevsimin vazgeçilmezi arasında yer alan mantarlar, bazı vatandaşlar tarafından da paraya dönüştürülüyor. Zamanı olmadığı için mantar toplayamayan çoğunluk ise toplayanlardan ücret karşılığı satın alıyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.