YAŞAM Haber Girişi : 16 Kasım 2021 19:05

Kars'ta Kumaştan Hayaller Projesi

Kars'ta Kumaştan Hayaller Projesi
Kars Valiliği ve DeFacto Kumaştan Hayaller projesi için protokol imzaladı

Kumaş’tan Hayaller’in ikinci fazı Kars’ta başlıyor!

DeFacto’nun, Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) iş birliğiyle hayata geçirdiği Kumaştan Hayaller sosyal sorumluluk projesi kapsamında Kars Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir protokol imzalandı. İmzalanan protokol ile üretim fazlası kumaşlar Kars’taki Atatürk Mesleki ve Teknik Lisesi’nde öğrenim gören kız öğrenciler tarafından ürün haline getirilerek KAÇUV yararına DeFacto mağazalarında satışa sunulacak.

Türkiye hazır giyim sektörünün lider markalarından DeFacto, Kanserli Çocuklara Umut Vakfı’na (KAÇUV) destek olmak üzere hayata geçirdiği Kumaştan Hayaller projesinin pandemi sonrasındaki ikinci fazını, Kars Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladığı protokol ile yeniden başlattı. 10 Kasım’da düzenlenen imza töreni Kars İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay’ın katılımıyla gerçekleşti.

Projenin on altıncı ili olan Kars’ta, Atatürk Mesleki ve Teknik Lisesi Moda Tasarım ve Çocuk Gelişimi bölümlerinde öğrenim gören yirmi dokuz kız öğrencinin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla DeFacto tarafından gönderilecek kumaşlar kanserli çocuklara umut olacak. Kız öğrencilerin tasarımı ve üretimi ile hayata geçecek ürünler DeFacto mağazalarında satışa sunulacak ve elde edilen gelir ile Kanserli Çocuklara Umut Vakfı desteklenecek.

Kumaştan Hayaller projesi; hem kanser tedavisi gören çocukların tedavi sürekliliğinin sağlanması, hem kız öğrencilerin mesleki yeterlilikleri adına desteklenmesi, hem de üretim fazlası kumaşların geri dönüşümünün gerçekleşmesi için farkındalık yaratıyor. Kars ile birlikte toplamda 16 il ve 51 okulda bin 29 kız öğrenciye ulaşan DeFacto, şu ana kadar gönderdiği 5 ton kumaşla elde edilen ürün satışından yaklaşık 15 bin TL değerinde katkı sağladı. Projenin Kasım ayı içerisinde Edirne, Bursa ve Manisa illerinde de hayata geçirilmesi, önümüzdeki dönemde ise diğer illerde de yaygınlaştırılarak kapsamının genişletilmesi planlanıyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.