KARS Haber Girişi : 27 Haziran 2018 01:43

Kars'ta Köylülerin Su Sorunu

Kars'ta Köylülerin Su Sorunu
Karsın Digor İlçesine bağlı Şatıroğlu Köyü yağmurlardan dolayı içme suyu hattında oluşan arıza sebebiyle yaklaşık bir haftadır susuz kaldı. Susuzluk sorununa ise kendi imkanları ile çözüm bulmaya çalışan köy halkı yetkililerden yardım istiyor.
Kars Güncel- Karsın Digor İlçesine bağlı Şatıroğlu Köyü yağmurlardan dolayı içme suyu hattında oluşan arıza sebebiyle yaklaşık bir haftadır susuz kaldı. Susuzluk sorununa ise kendi imkanları ile çözüm bulmaya çalışan köy halkı yetkililerden yardım istiyor.
Karsın Digor ilçesine 22 km mesafede olan Şatıroğlu Köyü'nde yaşayan vatandaşlar beyanlarına göre yaklaşık bir haftadır şebeke hattında oluşan arıza nedeni ile su sorunu yaşıyor. Köy muhtarı Hindistan Kesik tarafından İlçe Özel idaresine yapılan başvuruya henüz yetkililerce çözüm bulunamadığını belirten köy sakinleri kendi imkanları ile arızayı tespit ederek çözmeye çalışıyorlar.
İmece Usulü Arıza Onarım Ekibi Kurdular
Köy sakinleri yaklaşık 80 hane ve 500 nüfusa sahip olan köylerinde yaşanan su sorunun 4 km mesafede olan şebeke hattında olduğunu öğrenmeleri üzerine kendi imkanları ile genç yaşlı demeden ellerine kazma kürek alarak şebeke hattının bulunduğu güzergahta arıza onarım çalışmalarını yürütüyorlar. Çalışmaların 4. gününde olumsuz hava koşullarına rağmen çalışan vatandaşlar yetkililere seslenerek mağdur olduklarını ve bu durumun çözülmesini istediler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.