KARS Haber Girişi : 26 Haziran 2018 20:12

Kars Çayı Taştı, Şantiyelerde Maddi Hasar Oluştu

Kars Çayı Taştı, Şantiyelerde Maddi Hasar Oluştu
Kars'ta etkili olan sağanak yağışlar Kars Çayının taşmasına sebep oldu. Meydana gelen su baskınları Kars Çayı kenarında bulunan kum ve taş ocaklarında maddi hasarlara yol açtı.
Kars Güncel- Kars'ta etkili olan sağanak yağışlar Kars Çayının taşmasına sebep oldu. Meydana gelen su baskınları Kars Çayı kenarında bulunan kum ve taş ocaklarında maddi hasarlara yol açtı.
Kars ve ilçelerinde etkili olan sağanak yağışlar hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bugün öğlen saatlerinden başlayıp etkisini arttırarak devam eden yağmur sonrasında sel oluştu, Kars Çayı taştı.
Kars Çayının su debisinin bir anda yükselmesiyle birlikte taşan sular akarsu kenarında bulunan kum eleme tesisleri ve taş ocaklarında maddi hasarın oluşmasına sebep oldu.
Kümbetli Köyü'nde bulunan Çivili Kaya Kum Eleme Tesisleri'de Kars Çayının taşması sonrasında hasar gören işletmelerden birisi oldu. Taşkınla birlikte tesis yerleşkesine kadar gelen sular işletmede maddi hasara yol açarken işletme sahibi Haluk Saçu yaptığı açıklamada; Kars'ta etkili olan yağmur sonrasında Kars Çayı taştı. Sular şantiye alanımıza kadar gelerek çalışmalarımızın durmasına sebep oldu. Yağışlar sonrasında oluşan sel baskını dolayısıyla şantiyelere bbüyük bir zarar verdi. Tüm satışlar çalışmalar durdu, yollarımız kapandı ve sadece benim şantiyemden 50 Bin TL'lik malzememi su götürdü mağdur durumdayız"dedi.
Haberin Videosu

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.