YAŞAM Düzenleme Tarihi : 09 Ağustos 2020 09:16 Haber Girişi : 09 Ağustos 2020 09:26

Kars'ta Koronavirüs Tedbir Denetimleri Devam Ediyor

Kars'ta Koronavirüs Tedbir Denetimleri Devam Ediyor
Kars'ta Vali Türker Öksüz'ün de katıldığı koronavirüs tedbir denetimleri aralıksız olarak devam ediyor.
Kars'ta Koronavirüs Tedbir Denetimleri Devam Ediyor

Kars Güncel- Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kamuoyuna duyurduğu ve koronavirüs salgınına karşı ülke genelinde başlatılan "Yeni Kontrollü Sosyal Hayat" tedbirleri aralıksız olarak denetleniyor.

Kars Valisi Türker Öksüz'ün de bizzat katılarak işletmeler ve vatandaşların maske, mesafe ve hijyen konularında gerekli tedbirlere uymalarını sağlamak amacıyla tüm kamu kurumları seferber olmuş durumda.

Denetlemelere Valilik, Belediye, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü gibi kamu kurum çalışanları katılarak gerekli bilgilendirme ve uyarılar yapılıyor.

Kars Valisi Türker Öksüz denetimler hakkında; "Ülkemiz şimdiye kadar bu salgında çok iyi bir yönetim örneği gösterdi. Bundan sonra da bu yönetim örneğini devam edeceğiz. İnşallah sonunda başaracağız ve kazanan biz olacağız. Ama herkesin bu konuda bilinçli olması lazım. Hepimiz bu konuda kamuoyunu ve vatandaşlarımızı bilgilendirmeniz lazım, kuralları hatırlatmamız lazım. Bir kişinin bu kurala uyması yeterli olmuyor, herkesin uyması lazım. Dolayısıyla bu denetimlerin bu anlamda faydalı olduğunu inanıyorum. İnşallah denetimlerimiz aslında toplumda bir bilinç oluşmasına da katkıda bulunacak. Bundan sonra da vaka sayılarımız en az düzeye inecek ve sonunda inşallah bu vakalardan kurtulacağız. Ben bu çalışmaya katılan tüm kamu görevlilerimize, bütün denetim ekine, görevli olan bütün personelimize ve herkese teşekkür ediyorum. Büyük fedakârlık gösteriyorlar. Bu denetimler sadece bugün için değil devamlı şekilde yapılıyor ve kurallara uymayanlara tabii ki gerekli idari yaptırımlar da uygulanıyor. Bundan sonra da bu denetimlerin hiç eksiksiz devam edip toplum sağlığı için tehlike oluşturan kurallara uymayan kişilere ya da işletmelere de idari yaptırımların uygulayacağız. Çünkü toplumda bu birinci sağlamak için mutlaka idari yaptırımlar da uygulamamız gerekebiliyor. Ama dediğim gibi amaç bu yaptırımlar uygulamak değildir. Biz rehberlik etmek, eğitici faaliyetlerde bulunmak ve toplumu bilinçlendirmek durumundayız. Hepimizin de ortak sorumluluğu bu salgından kurtulacağına inanmıyorum.” Şeklinde konuştu.

İl dışından gelen vatandaşlarla münasebette dikkatli olunması ve kurullara uyulması gerektiğini vurgulayan Sayın Valimiz: “Özellikle il dışından Kars’a gelen vatandaşlarımız var. Büyük şehirlerde yaşayan Karslı olan vatandaşlarımız ve hemşerilerimiz var. Elbette ki kendi memleketlerine gelmeleri haklarıdır. Ancak bizim onlardan istediğimiz, burada bulundukları süre içerisinde gerek yakın akrabalarına gerekse burada yaşayan insanlarla olan münasebetlerinde dikkatli olsunlar ve kurallara uysunlar. Mesafe, temizlik ve maske kuralına mutlaka riayet etsinler. Toplu organizasyonlara, toplu yemeklere katılmasınlar. Bir süreliğine bunları erteleyelim. Taziyelerimizi toplu şekilde yapmayalım. Daha kurallara uygun kalabalık yapmadan bu tavsiyelerinizi gerçekleştirelim. Ama yakın iletişimde sosyal mesafeyi ihlal ederek iletişimde bulunmaktan vazgeçelim. Çünkü düğünler, akraba ziyaretleri ve taziyeler gibi etkinlikler, çok sayıda kişinin bir araya geldiği maalesef salgının da yüksek risk taşıdığı yerler oluyor. Dolayısıyla bizim mutlaka bu etkinliklere dikkat etmek lazım. İl dışından gelen Vatandaşlarımızın burada Covid-19 vakalarına rahatlıyoruz. Bir kişiye bulaştığı zaman birkaç kişiye ulaşarak devam ediyor. Biz de ondan sonra önlem almak zorunda kalıyoruz. Bazı köylerimizde karantina uygulamalardan başlıyoruz. Ev karantinaları uygulamak zorunda kalıyoruz. Vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerine bir takım sınırlamalar getirmek mecburiyetinde kalıyoruz. Ama bunlar tamamen salgının yayılmasını önlemeye dönük tedbirlerdir. Yoksa Karantina tedbirleri keyfi olarak alınacak kararlar değildir. İl dışından gelenler Kars’a geldiği andan itibaren lütfen her türlü etkinliklerinde dikkat etsinler. Bu karantinaların büyük ölçüde nedeni il dışından gelen vatandaşlarımızdan kaynaklamaktadır.” şeklinde konuştu.

Kars'ta yapılan denetimlerde berber-kuaför-güzellik merkezi, AVM ve AVM içi işletme, ticari taksi,  pazar yeri, toplu ulaşım aracı, kahvehane-kıraathane,  hamam–sauna,  lokanta-restoran–kafe,  spor tesisi,  park ve piknik alanı,  konaklama tesisi,  çay bahçesi,  dernek lokali, nikâh ve düğün salonu,  internet kafe-oyun salonu ve  camiler denetlenmiş, Koronavirüs salgını ile mücadele tedbirlerine titizlikle uyulması maske-mesafe-hijyen konusunda esnaflarımız ve vatandaşlarımız bilgilendirilmiştir. Vatandaşlarımızın sağlığının korunması amacıyla denetimlerimiz titizlikle sürdürülecektir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.