ASAYİŞ Haber Girişi : 01 Kasım 2023 23:38

Kars'ta Jandarma Halkın Huzuru İçin Gece Gündüz Mesaide

Kars'ta Jandarma Halkın Huzuru İçin Gece Gündüz Mesaide
Kayıp Hayvanlar Sahibine Teslim Edildi

Kars'ta Jandarma Halkın Huzuru İçin Gece Gündüz Mesaide

Kayıp Hayvanlar Sahibine Teslim Edildi

Kars İl Jandarma Komutanlığı, köylünün ve hayvan üreticisinin geçim kaynağına göz diken hırsızlara darbe üstüne darbe indiriyor.  

Kars İl Jandarma Komutanlığı Merkez İlçe Jandarma Komutanlığında görevli ekipler, Merkez Bozkale köyünde kaybolan 14 büyükbaş hayvanı bularak sahibine teslim etti. Hayvanlarının kayıp olduğu bilgisini ulaştıran şahsın ihbarı üzerine ekipler harekete geçti. Jandarma ekipleri dün sorumluluk sahaları içerisinde icra edilen “Önleyici Kolluk Devriyesi” faaliyeti gerçekleştirildi.

Ardından da takviye ekiplerin de katılımı ile yapılan müşterek arazi araması sonucunda, söz konusu şahsa ait kayıp (14) büyükbaş hayvan kayboldukları bölgeden yaklaşık (5) km. uzaklıkta Karaçoban Köyü mülki sınırları içerisinde canlı olarak bulunarak sahibine teslim edildi.

Kars il Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada, “İl Jandarma Komutanlığınca suçun meydana gelmesini beklemeden proaktif olarak icra edilen “Önleyici Kolluk Devriyeleri sayesinde halkımızın can ve mal güvenliğini, emniyet ve asayişi sağlamak amacıyla mesai mefhumu gözetmeksizin 7/24 aralıksız, canla başla çalışarak vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz.” İfadelerine yer verildi.

Öte yandan Jandarma’nın Kars’ta Ekim ayı faaliyetleri de bir bir paylaşıldı. Faaliyet raporunda uyuşturucu başta olmak üzere, kaçakçılık ve diğer asayiş olaylarının faillerine de göz açtırılmadığı verilerle ortaya koyuldu.