KARS Haber Girişi : 25 Temmuz 2022 14:59

Kars'ta İş İnsanlarına Büyük Tuzak

Kars'ta İş İnsanlarına Büyük Tuzak
Dolandırıcıların taktiklerine her geçen gün bir yenisi ekleniyor.

Kars'ta İş İnsanlarına Büyük Tuzak

Dolandırıcıların taktiklerine her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Kars Valiliği'ne yapılan ihbarlar neticesinde son günlerde dolandırıcıların Kars Valisi Türker Öksüz’ün adını kullanarak iş insanlarından para talep ettiği belirtildi.

Kars Valiliği’nden konuya ilişkin yapılan uyarıda dolandırıcılara itibar edilmemesi yönünde çağrıda bulunuldu. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Son günlerde bazı art niyetli kişi veya kişilerin, Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün ismini kullanarak veya valilikten aradıklarını beyan ederek iş insanı ve vatandaşlardan yardım kampanyası adı altında para talep ettikleri yönünde bilgiler Valiliğimize ulaşmaktadır.

Başta Valiliğimiz olmak üzere kurumlarımız tarafından bu tür taleplerde bulunulması söz konusu değildir. Bu tür dolandırıcılık olaylarının önüne geçilebilmesi, şüpheli şahısların yakalanmaları ve vatandaşlarımızın mağdur olmalarının engellenmesi amacıyla kolluk görevlilerimizce gerekli çalışmalar yapılmaktadır.

Vatandaşlarımızın bu tür dolandırıcılık olaylarıyla karşılaşmaları veya bu yönde herhangi bir duyum almaları halinde hemen 112 Acil Çağrı Merkezi hattını aramaları, bu şahıslara itibar etmemeleri ve kesinlikle herhangi bir ödemede bulunmamaları gerekmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”