KARS Haber Girişi : 23 Şubat 2021 17:31

Kars'ta Günlük ve Haftalık Vaka Sayısı Belli Oldu

Kars'ta Günlük ve Haftalık Vaka Sayısı Belli Oldu
Sağlık Bakanlığı'nca bu hafta ikincisi açıklanan 15-21 Şubat tarihleri arası 100 bin oranı vaka yoğunluğu tablosuna göre Kars'ta günlük 8, haftalık 53 vaka görüldü.
Kars'ta Günlük ve Haftalık Vaka Sayısı Belli Oldu Kars'ta Günlük ve Haftalık Vaka Sayısı Belli Oldu

Kars Güncel- Habertürk gazetesinde yer alan haberde Sağlık Bakanlığı'nın 15-21 Şubat tarihleri için açıkladığı tabloda ki veriler, illerin nüfus sayılarına oranlanarak günlük ve haftalık vaka sayıları hesaplandı.

Tabloda Kars'ta 15-21 Şubat tarihleri arasında 100 binde 18,60 oranı verildi. Kars'ın adrese dayalı nüfus sayısı ise 284 bin 923 olarak yapılan hesaplamada Kars'ta günlük 8, haftalık ise 53 vakanın olduğu verisine ulaşıldı.

Sağlık Bakanlığı illeri dört gruba göre ayrılarak değerlendirmelerin vaka yoğunluklarına göre mavi(düşük risk), sarı(orta risk), turuncu(riskli), kırmızı(çok yüksek riskli) şeklinde belirtileceğini duyurmuştu. Açıklanan verilere göre Kars'ta 100 binlik vaka oranı ile 8-14 Şubat ve 15-21 Şubat tarihlerindeki vaka oranlarına göre "SARI" renkli kategoride olup, "Orta Riskli" il kategorisinde yer aldı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.