KARS Haber Girişi : 19 Eylül 2022 22:42

Kars'ta Gaziler Günü Unutulmadı

Kars'ta Gaziler Günü Unutulmadı
Gazilerimizin şeref günü olarak kabul ettiğimiz '19 Eylül Gaziler Günü' tüm yurtta olduğu gibi Kars'ta da düzenlenen törenle kutlandı.

Kars'ta Gaziler Günü Unutulmadı

Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü uğruna en değerli varlığı olan canlarını ortaya koyan ve bu özverinin nişanını bedeninde gururla taşıyan gazilerimizin şeref günü olarak kabul ettiğimiz '19 Eylül Gaziler Günü' tüm yurtta olduğu gibi Kars'ta da düzenlenen törenle kutlandı.

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına Valilik Makamı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunumu ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile devam etti.

Atatürk Anıtına çelenkleri; Vali Vekili Muhammed Furkan Tuna, 14 Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tunç ve Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Çıktık sundu.

Çelenklerin sunulmasının ardından Kars Milletvekilleri; 65.hükümet Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve TBMM Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Prof.Dr.Yunus Kılıç tarafından gönderilen mesajlar okundu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kars Şube Başkanı Yüksel Öztürk’ün günün anlam ve önemine dair konuşması ve bir öğrencinin şiir okumasının ardından buradaki tören sona erdi.

Hükümet Konağı önündeki törenin ardından Vali Vekili Muhammed Furkan Tuna ve protokol üyeleri, Kars Şehit ve Gaziler Derneği ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kars Şubesi’ni ziyaret ederek gaziler ve aileleriyle bir araya geldiler.

Gaziler Günü dolayısıyla gaziler ve şehit yakınları onuruna Vilayetler Evi’nde düzenlenen yemek programıyla etkinlikler sona erdi.