KARS Haber Girişi : 29 Haziran 2021 19:32

Kars'ta Çocuk Trafik Eğitim Parkı Hizmete Açıldı

Kars'ta Çocuk Trafik Eğitim Parkı Hizmete Açıldı
Kars Valiliği tarafından yapımı tamamlanan 'Çocuk Trafik Eğitim Parkı' gerçekleştirilen açılış programının ardından faaliyetlerine başladı.
Kars'ta Çocuk Trafik Eğitim Parkı Hizmete Açıldı

Kars Güncel- 07-14 yaş arası çocukların trafik güvenliği konusunda eğitilmesi ve bilinçlendirilmesine yönelik temel bilgi ve becerilerin kazandırılması amacıyla yaptırılan Çocuk Trafik Eğitim Parkı faaliyete başladı.

Vali ve Belediye Başkanı Türker Öksüz; İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen eğitimlere katılan öğrencilere sertifikalarını verdi.

Törende bir konuşma yapan Vali ve Belediye Başkanı Türker Öksüz, Trafik Eğitim Parkının açılışı için bir araya gelindiğini ve böyle bir eğitim tesisini ilimize kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Trafik deyince hepimiz trafik kazalarını aklımıza getiriyoruz. Trafik kazaları maalesef ölümlere, yaralanmalara, maddi ve manevi kayıplara yol açan bütün dünyayı etkileyen bir olay. Hepimizin yakından tanıştığı, yakınlarımızdan ve tanıdıklarımızdan trafik kazalarına maruz kalan insanlar çokça var. Yaşanan trafik kazalarında bazılarını kaybediyoruz, bazıları yaralanıyor, bazıları belki hafif şekilde atlatıyor ama maddi kayıpları oluyor. Dolayısıyla hepimizi çok derinden etkiliyor. Trafik kazalarını azaltmak toplum ve insanlık olarak aslında hepimizin görevi, ortam sorumluluğumuz. Trafik kazalarında belki ölen insanları geri getiremeyiz ama burada bu eğitim tesisinde çocuklarımıza, gençlerimize eğitim vererek, trafikte doğru davranma alışkanlığını kazandırarak, ileride olması muhtemel trafik kazalarını önleyebiliriz diye düşünüyorum. Burada sizler trafik kurallarını, trafikte uyulması gereken her türlü bilgiyi öğreneceksiniz ve bu öğrendiklerinizi çevrenizdekilere anlatacaksınız. Herkes trafik kuralları konusunda bilgili, bilinçli olacak ve onun sonucunda inşallah trafik kazalarını hep birlikte ortadan kaldıracağız.” şeklinde konuştu.

Vali ve Belediye Başkanı Türker Öksüz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Trafik Güvenliği Strateji ve Eylem Planı’nın açıkladığını ve İçişleri Bakanlığımız tarafından bu konuda çok yoğun çalışmalar yürütüldüğünü hatırlatarak, “ Hedefimiz, ölümlü kazaları yüzde 50 azaltmak, 2050 yılında da tamamen ortadan kaldırmaktır. İnşallah bu hedefle hep birlikte yürürüz, hep birlikte siz gençlerin, çocuklarımızın, kamu görevlilerinin trafik konusunda görev yapan tüm kolluk görevlilerimizin iş birliği yapmasıyla bunu başarabiliriz. Bu tesisin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah burada eğitim anlamında bilinçlenme, farkındalık yaratma adı altında önemli kazanımlarımız olacak. Kars halkı, Kars’ta yaşayan çocuklarımız, gençlerimiz bu bilgilerle geleceğe bir elçi olarak bakabilecekler ve inşallah ülkemizin gündeminden, bizleri çok derinden yaralayan, maddi ve manevi kayıplar oluşturan trafik kazalarını da ortadan kaldıracağız. Bu tesisin yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu tesisin sıkça kullanılmasını, bütün çocuklarımızın burada eğitim almasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün konuşmasının ardından gelecekte trafik kuralları konusunda duyarlı davranışlar sergileyecek bireylerin yetirilmesi açısından çocuk trafik eğitim parkında verilen teorik ve uygulamalı eğitimleri başarıyla tamamlayan 55 çocuğa Vali Türker Öksüz, İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç ve İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay tarafından sertifikaları ve hediyeleri verildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.