YAŞAM Haber Girişi : 06 Şubat 2021 20:05

Kars'ta Çift Başlı Doğan Buzağı Yaşama Tutunamadı

Kars'ta Çift Başlı Doğan Buzağı Yaşama Tutunamadı
Kars'ta veteriner hekim tarafından sezeryan operasyonu ile çift başlı olarak dünyaya gelen buzağı yaşama tutunamadı.
Kars'ta Çift Başlı Doğan Buzağı Yaşama Tutunamadı

Kars Güncel- Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Camuşlu Köyü'nde hayvancılık yapan Burhan Önalan'a ait inekten doğan ve görenleri hayrete düşüren çift başlı buzağı yaşamını yitirdi.

Kağızman ilçesinde bulunan Uzunelma Veterirner Kliniği'nde Veteriner Hekim olan Tülay Yılmaz, ender rastlanan çift başlı buzağı doğum olayına ilişkin yaptığı açıklamada; "Çarşamba günü 12:30 civarında zor doğum olduğu gerekçesiyle arandım. Camuşlu Köyü'ne gelerek vatandaşa ait inekte yaptığım muayene sonucunda hayvanın iki başlı olduğunu tespit edip sezeryan operasyonu ile almaya karar verdim.  3 saat sürdü operasyon yavru sağ olarak çıkartıldı fakat daha sonra beslenememesi sonucunda hayvan perşembe gecesi öldü."dedi.

Veteriner Hekim Tülay Yılmaz nadir görülen çift başlı buzağı doğuma ilişkin şu açıklamalara da yer verdi. "Anne gayet sağlıklı bu tür anamoli ler genelde embriyonik dönemde bakteriyel viral enfeksiyonlar yada gen kaynaklı olarak bölünme olmadan yapışık ikizler şekilleniyor buda öyle bir vaka inek ve boğa da akrabalık söz konusu değil, farklı köy hayvanları ve suni tohumlama da değil."dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.