YAŞAM Haber Girişi : 24 Haziran 2021 21:20

Kars'ta Aşılama Çalışmaları Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Kars'ta Aşılama Çalışmaları Tüm Hızıyla Devam Ediyor
Kars'ta sağlık ekipleri Covid-19 aşı çalışmalarında sahada seferber olmuş durumda. Çalışmalarla birlikte Kars'ta son verilere göre 115 bin 981 doz Covid-19 aşısı uygulandı.
Kars'ta Aşılama Çalışmaları Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Kars Güncel-Kars İl Sağlık Müdürü Zakir Lazoğlu çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada;"Sağlık bakanlığının belirlemiş olduğu takvim doğrultusunda başlamış olduğumuz aşı çalışmasına tüm hızıyla devam ediyoruz.
Her geçen gün yeni bir yaş ve kriter takvime dahil edilmekte.
Kademeli olarak tüm vatandaşların aşılaması tamamlanarak toplumsal bağışıklanmanın oluşması amaçlanmakta. Cuma günü 18 yaş ve üzeri genç vatandaşlarımıza aşı hakkı açılmış olucak.
İlimizde vatandaşlarımızın aşılarının hızlı ulaşılabilir ve kısa sürede tamamlanması için aşılama hizmetini daha kapsamlı hale getirdik.

Köyde,mezrada,yaylada yaşayan şehir merkezine ulaşımı zor olan vatandaşlarımıza aşılama ekibimiz ulaşarak sırası gelenlerin aşılamalarını gerçekleştiriyoruz.Aşılamaya daha hızlı bir ivme kazandırmak için tüm hastanelerimizde olduğu gibi toplum sağlığı merkezlerini,ilçe sağlık müdürlüklerini,Aile hekimlerini aşılamaya dahil ettik.Ayrıca aşının ulaşılabilirliğini arttırmak için şehir merkezinde ADSM semt polikliniğini aşı uygulama merkezi olarak tüm vatandaşlarımızın hizmetine açtık.

Aşı hakkında tereddütleri olan veya yeterli bilgi sahibi olmadığını düşünen vatandaşlarımız bilgilendirmek ve uygun aşı merkezine yönlendirmek için şehrin işlek noktalarına Covid-19 aşı bilgilendirme stantları kurduk.Tüm bunların yanı sıra vatandaşlarımızın aşı hakkında tüm soru ve şikayetlerine hızlı güvenilir cevap ve çözüm sağlanması için aşı çağrı merkezimiz hizmetine devam ediyor.İlimizde yapmış olduğumuz tüm bu çalışmalar ve vatandaşlarımızın kurallara riayet etmesi sonucu nihayet vaka sayımızda düşüş sağlandı.Aşı sırası gelen tüm vatandaşlarımızı aşıya davet ediyor ve vaka sayımızın düştüğü bu günlerde rehavete kapılmadan kuralara uyarak bu hastalığın üstesinden geleceğimize inanıyorum."dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.