SİYASET Haber Girişi : 13 Mart 2024 19:03

Kars'ta Anketlerden İYİ Parti Sürprizi Çıktı!

Kars'ta Anketlerden İYİ Parti Sürprizi Çıktı!
31 Mart seçimlerine sayılı günler kala Kars'ta siyasilerin seçim çalışmaları hız kazandı.

Kars'ta Anketlerden İYİ Parti Sürprizi Çıktı!

31 Mart seçimlerine sayılı günler kala Kars'ta siyasilerin seçim çalışmaları hız kazandı. Kent merkezinde esnaf ve vatandaş ziyaretleri gerçekleştiren parti temsilcileri kendilerine destek istemeye devam ediyor.

Tüm bu çalışmaların yanı sıra siyasetin nabzını tutan anketler de rotayı Kars’a çevirdi. Kars’ta vatandaşlara ‘kimi tercih edeceklerini soran’ ORC Araştırma’nın sonuçlarından sürpriz isim çıktı.

7-9 Mart tarihleri arasında toplam 1065 katılımcı ile CATI anket yönetimi ile gerçekleştirilen ankette Kars’ın tanınmış simalarından olan İYİ Parti adayı Metin Özad’ın, ORC’nin Yerel Yönetimler Araştırması’ndan %23.8 ile birinci sırada tercih edildiği açıklandı.

Araştırma sonucuna göre ikinci sırada %21.5 ile DEM Partisi’nin adayı Savaş Derman yer alırken, Cumhur İttifakı’nın adayı Ötüken Senger’in %19.1’de kaldığı görüldü. CHP adayı Dindar Gültekin’in %15.1 ile tercih edildiği anketlerde kararsızların oy oranı %9.5’ten oluştu.

Bağımsız Aday Ayhan Bilgen %7.3 oranına sahip olurken, anketlerde diğer adayların oy oranının ise %3.7 olarak açıklandı.