KARS Düzenleme Tarihi : 31 Aralık 2020 21:00 Haber Girişi : 31 Aralık 2020 17:51

Kars'ta 80 Saatlik Sokağa Çıkma Kısıtlaması Başladı

Kars'ta 80 Saatlik Sokağa Çıkma Kısıtlaması Başladı
Koronavirüs tedbirleri kapsamında yılbaşı gecesini de kapsayan kısıtlamalar tüm Türkiye'de olduğu gibi Kars'ta 21:00'da başladı.

Kars Güncel- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan ve daha sonra İçişleri Bakanlığı'nca detayları duyurulan 'Yılbaşı Tedbirleri" kapsamında 80 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması ülke genelinde 21:00 itibariyle başladı.

Genelgelere göre sokağa çıkma kısıtlaması 31 Aralık 2020 Perşembe günü saat 21.00’den, 4 Ocak 2021 Pazartesi günü saat 05.00’e kadar sürecek. Genelge kapsamda Kovid­ 19 salgınıyla mücadeleyi akamete uğratmamak adına kalabalıkların kontrolsüz şekilde bir araya gelmesine neden olacak yılbaşı kutlamalarına müsaade edilmemesi gerektiği talimatı 81 il valiliğine bildirildi.

Otel, Villa ve Apartlarda Yılbaşı Kutlamaları Yasaklandı
Bakanlık genelgelerinde  konaklama tesislerinin içerisinde yer alan apart/villa tarzı yerlerde veya kiralık müstakil villalarda yılbaşı partilerinin/kutlamalarının yasaklandığı ve güvenlik birimlerince yoğun denetim gerçekleştirileceği hususuda belirtildi.

Kısıtlamaya Denk Gelen 1 Ocak'ta Cuma Namazı Kılınacak Mı?
İçişleri Bakanlığı tarafından Yeni Kısıtlama Tedbirleri Genelgesi'ne ekleme yaparak; "31 Aralık Perşembe günü saat 21.00’de başlayacak, 1 Ocak Cuma, 2 Ocak Cumartesi, 3 Ocak Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve 4 Ocak Pazartesi günü saat 05.00’de tamamlanacak şekilde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması sırasında 1 Ocak 2021 tarihinde Cuma namazına gitmek isteyen vatandaşlarımız; İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurullarının bu yöndeki kararları doğrultusunda, araç kullanmamak kaydıyla ikametlerine en yakın camiye gidip gelebileceklerdir.' ifadelerine yer verildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.