KARS Haber Girişi : 07 Ocak 2018 15:10

Kars'ta 50 Bin Kişi Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdü

Kars'ta 50 Bin Kişi Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdü
Karsın Sarıkamış İlçesinde yaklaşık 50 bin kişi 103. yıl önce donarak şehit olan Mehmetçikler için ellerinde bayraklar ile Allahu-Ekber Dağları'nda yürüyüş gerçekleştirdi.
Kars Güncel- Karsın Sarıkamış İlçesinde yaklaşık 50 bin kişi 103. yıl önce donarak şehit olan Mehmetçikler için ellerinde bayraklar ile Allahu-Ekber Dağları'nda yürüyüş gerçekleştirdi.
Başbakanlık Fonu, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kars Valiliği tarafından Sarıkamış Harekatının 103'üncü yılında "Gençlik Şühedanın İzinde" temasıyla düzenlenen "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" yürüyüşüne katılmak üzere Türkiye'nin farklı şehirlerinden genç, yaşlı, kadın, erkek çok sayıda vatandaşlar, harekat sırasında yoğun çatışmalar yaşanan, birçok askerin çatışmada ya da donarak şehit düştüğü Soğanlı Dağı ve Allahuekber Dağları arasındaki Kızılçubuk Zirvesi'nde sabahın erken saatlerinde toplandı.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın katılımları ile başlayan "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" etkinliğine yaklaşık 50 bin kişinin katıldığı Bakan Bak tarafından açıklandı.
Sabahın erken saatlerinde otobüsler ve araçları ile yürüyüş başlangıç noktasına gelen vatandaşlar burada kurulan dev platform ile Sarıkamış Şehitleri hakkında bilgiler verildi daha sonra Kur'an-ı Kerim okundu, tekbir ve salavatlar getirildi ve şehitler için dualar edilerek yürüyüş başladı.
Mehteran takımının seslendirdiği marşlar eşliğinde başlayan yaklaşık 5 km mesafelik yürüyüşe Bakanlar Osman Aşık Bak ve Ahmet  Arslan, Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Kars Valisi Rahmi Doğan, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Karsın ilçe Belediye Başkanları, Kaymakamları ve diğer çevre illerinin valileri yanı sıra Türkiye'nin dört bir yanından gelen genç, yaşlı, kadın, erkek ve küçük yaşta çok sayıda vatandaş katıldı.
Soğuk havada Sarıkamış Harekatı'nda donan Mehmetçiğin yürüyüş yaptığı yoldan yürüyen vatandaşlar ellerinde Türk Bayrakları, ağızlarında ise Tekbir ve Salavatlar getirerek yürürken, yürüyüş güzergahında bulunan yerleşim yerlerinde yaşayan çevre sakinleri ise yol üzerine kurdukları sobalar, semaverlerde yürüyüşe katılan  ve üşüyen vatandaşlara çay ve yiyecek ikramında bulundu. Daha sonra Sarıkamış Şehitliği'nde son bulan yürüyüşte burada, önce Şehitlik Anıtı'na çelenk konulmasından sonra Kars Valisi Rahmi Doğan, Bakan Arslan ve Bakan Bak'ın yaptığı konuşmalar sonrasında son buldu.
Solo Türk'ün yapacağı gösteri ise Erzurum'da yaşanan yoğun sis dolayısıyla iptal edilerek sinevizyon'dan arşiv görüntüleri vatandaşlara izlettirildi. Alanda katılımcılara sıcak çay ve çorba ikramlarında bulunuldu.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.