KARS Haber Girişi : 29 Ekim 2021 13:25

Kars'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Kars'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkusu
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın ilan edilişinin 98. yıl dönümü ülke genelinde olduğu gibi Kars'ta da coşkuyla kutlandı.
Kars'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Kars Güncel-Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün tebrikleri kabul töreniyle başlayan kutlama programı, Hükümet Konağı önündeki tören alanında saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Kars Milletvekilleri 65.Hükümet Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve TBMM Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Prof.Dr.Yunus Kılıç’ın gönderdiği mesajların okunmasının ardından Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün konuşmasıyla devam etti.

Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları başta olmak üzere, binlerce yıllık şanlı tarihimiz boyunca yeniden doğuşlara ve şanlı yürüyüşlere imza atmış olan ve kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükran duygularıyla yâd ettiğini ve manevi huzurlarında saygıyla eğildiğini belirterek, aziz milletimizin, yokluklar ve imkânsızlıklar içerisinde kendi küllerinden, çağdaş ileri bir Cumhuriyet var etmeyi başardığını söyledi.

29 Ekim gününün, Türk Milletinin yeniden bir şahlanış ve zaferle kurmuş olduğu yeni ve genç yönetimin kuruluş günü ve yüce Türk Milletinin bağımsızlığını ilan ederek, millet olma, bir ve beraber olma bilincinin bayramı olduğunun altını çizen Vali/Belediye Başkan Vekili Sayın Türker Öksüz: “Aziz milletimiz, büyük mücadeleler vererek kazandığı Kurtuluş Savaşı’yla; kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, milli hâkimiyet, milli birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, tüm mazlum halklara örnek teşkil edecek biçimde unutulmayacak bir ders vermiştir. Bu aziz millet, bağımsızlık ve hürriyetinden hiçbir şekilde ödün vermeyeceğini, dünya durdukça var olacağını tüm dünyaya göstermiş, kendisine en uygun olan yönetim biçimi olarak da Cumhuriyeti seçerek, bağımsızlık mücadelesini taçlandırmıştır. Cumhuriyet, Türk Milletinin milli vizyonudur. Var olduğu günden bugüne kadar hür olma, hür yaşama karakterinden ödün vermeyen Türk Milletinin cumhuriyet vizyonunda; hak var, adalet var, bağımsızlık var, vatan sevgisi var, bu uğurda hep birlikte, milletçe yazdığı destanlar var, mücadeleler var. Bu vizyon, şanlı geçmişimizden; 1064, 1071’de başlayıp 1299, 1453 ve 1923 ile devam ederek, 2023, 2053 ve 2071 ile geleceğe uzanmaktadır. Milletimizin yeniden dirilişinin simgesi, çağdaş bir devlet kurarak tarih sahnesindeki seçkin ve saygın yerini yeniden alışının ifadesi olan Cumhuriyetin ilan edilmesiyle birlikte ülkemizin önünde yeni ufuklar açılmıştır. Türk insanı, cumhuriyet sayesinde devletin tek ve gerçek sahibi olduğunun, hâkimiyetin kayıtsız şartsız milletin olduğunun bilincindedir.” Şeklinde konuştu.

Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Türkiye Cumhuriyeti devletinin büyük bir medeniyetin mirasçısı olduğunu ve cumhuriyet ile birlikte hızla büyüdüğünü vurgulayarak, özellikle son yıllarda kimsenin hayal dahi edemeyeceği dev projeleri hayata geçirerek dünyanın en güçlü ekonomisine sahip ülkeleri arasına girmeyi başardığını söyledi.

Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün konuşmasının ardından öğrenciler tarafından okunan şiirler, düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesi, folklor gösterileri ve resmi geçit töreninin ardından tören sona erdi.

Kutlama programı kapsamında akşam saatlerinde Cumhuriyet coşkusu Gazi Kars'ta araç korteji, şehit ve gazi yakınları onuruna düzenlenen yemek programı ve Kars Kalesi'nde düzenlenen lazer gösterisi ile son buldu.