KARS Haber Girişi : 23 Nisan 2021 20:20

Kars'ta 23 Nisan Bayramı Kutlandı

Kars'ta 23 Nisan Bayramı Kutlandı
Kars'ta koronavirüs tedbirleri altında kısıtlı katılım ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı.
Kars'ta 23 Nisan Bayramı Kutlandı Kars'ta 23 Nisan Bayramı Kutlandı

Kars Güncel- Hükümet Konağı önünde bulunan tören alanında ki Atatürk Anıtı'na İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay'ın çelenk sunumu ile başlayan etkinlikler gün boyunca devam etti.

Acay burada yaptığı konuşmada;  "19 Mayıs 1919 günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'dan Amasya Gezileri, Erzurum ve Sivas Kongreleri'nden sonra yurdun her tarafından gelen temsilciler ile 23 Nisan 1920 günü Ankara'da ilk TBMM'yi kurarak Kurtuluş Savaşı'nı ve birçok mücadeleyi bu meclisin iradesi ile gerçekleştirmiştir. Kurucu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan 1924 yılında bu günü bayram, 23 Nisan 1929 yılında ise bu bayramı çocuklara armağan etmiştir. 23 Nisan günü bugün ve daima ülkemizde ve yurt dışındaki temsilciliklerimizde Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmaktadır. Son 2 yıldır maalesef salgın dolayısıyla birçok bayram tören alanlarında ve okullarımızda kutlanılamamaktadır. Ancak öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin dijital ortamda birçok etkinlik yaptığını biliyoruz ve yine biliyoruz ki birçok ailemiz evlerinde bu bayramı çocukları ile birlikte kutlamaktadırlar. Bu vesile ile bende 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, bugünün çocuklarını, geleceğimizin büyüklerini sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum." ifadelerine yer verdi.

Sevgi Evlerinde Kalan Çocuklar Unutulmadı
Vali/Belediye Başkanı Türker Öksüz, sevgi evlerinde kalan, devletimize ve milletimize emanet sevgili çocuklarımıza pasta ve çeşitli hediyeler göndererek bayramlarını kutladı.

Polis ve Jandarmadan Çocuklara Hediye
Kars'ta kent genelinde jandarma ve polis ekipleri çocuklarımıza bayrak ve çocuk şarkıları CD'si hediye edildi. Neşeli, güzel günler sizlerin olsun, her gününüz bayram coşkusuyla geçsin, yüzünüzden gülücük eksik olmasın sevgili çocuklar.

Kent Genelinde 23 Nisan Konvoyu
Pandemi nedeniyle çoşkuyla kutlanamayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinde araçlarla konvoy yapılarak 23 Nisan şarıları ve sirenler çalındı. Konvoya evlerinin balkonlarından, camlarından çocukların bayraklarıyla eşlik ettiği görüldü.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.