Kars'ta 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106. Yıl Dönümü Etkinlikleri

Kars Güncel-Kars Şehitliğinde düzenlenen törene; Vali/Belediye Başkanı Türker Öksüz, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan ve İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç ve protokol üyeleri katıldı.

Şehitlik anıtına Valilik Makamı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığının çelenk sunumuyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Vali Öksüz şehitlik özel defterini imzaladı.

Vali/Belediye Başkan Türker Öksüz şehitlik defterine; “Aziz şehitlerimiz; Türk tarihinin ve milli mücadelemizin dönüm noktalarından olan Çanakkale Zaferi’ni kutlamak ve vatan uğruna canları pahasına göğsünü düşmana siper eden siz kahraman şehitlerimizi anmak için manevi huzurunuzdayız.

Sizler, ay yıldızlı şanlı al bayrağımızın vatan semalarında özgürce dalgalandığı, ezanların susmadığı, birlik-beraberlik içinde kardeşçe, huzur ve refah içinde yaşayabilmemiz uğruna canlarınızı feda ettiniz. Vatan ve millet için yaptığınız fedakârlık, hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar ulvî ve emsalsizdir. Sizler, yüce Allah katında ve aziz milletimizin gönlünde en yüce mertebeye eriştiniz. Bu duygu ve düşüncelerle; şanlı tarihimizdeki nice zaferleri canları pahasına bizlere armağan eden siz aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, manevi huzurlarınızda saygıyla eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun…”  şeklinde yazı yazdı. Kars Şehitliği’ndeki tören, Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunulması, duaların okunmasının ardından şehit mezarlarının; Vali Türker Öksüz ve diğer protokol üyeleri tarafından ziyaret edilmesi ve karanfil bırakılmasıyla sona erdi. 

Kars Şehitliğindeki törenin ardından Kars İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonunda 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi kapsamında anma programı düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program;  Çanakkale Zaferi’ni anlatan sinevizyon gösterisi, bir öğretmenin günün anlam ve önemi belirten konuşması, şiir dinletisi, Çanakkale destanı oratoryosu ve koro dinletisi ile sona erdi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonundaki programının ardından aziz şehitlerimiz için Evliya Camii’nde Mevlid-i Şerif okundu.

  • 8 / 1 Kars'ta 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106. Yıl Dönümü Etkinlikleri 0

  • 8 / 2 Kars'ta 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106. Yıl Dönümü Etkinlikleri 1

  • 8 / 3 Kars'ta 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106. Yıl Dönümü Etkinlikleri 2

  • 8 / 4 Kars'ta 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106. Yıl Dönümü Etkinlikleri 3

  • 8 / 5 Kars'ta 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106. Yıl Dönümü Etkinlikleri 4

  • 8 / 6 Kars'ta 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106. Yıl Dönümü Etkinlikleri 5

  • 8 / 7 Kars'ta 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106. Yıl Dönümü Etkinlikleri 6

  • 8 / 8 Kars'ta 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106. Yıl Dönümü Etkinlikleri 7

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.