KARS Haber Girişi : 15 Temmuz 2021 15:39

Kars'ta 15 Temmuz Darbesi Unutulmadı!

Kars'ta 15 Temmuz Darbesi Unutulmadı!
15 Temmuz 2016 tarihinde demokrasi tarihine kara leke olarak geçen 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü Kars'ta da düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı.
Kars'ta 15 Temmuz Darbesi Unutulmadı!

Kars Güncel- Kars'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü törenlerinin ilk adresi Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı oldu.

Atatürk Anıtı'na Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz ve 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut'un çelenk sunumuyla başlarken sayg duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Program kapsamında daha sonra Kars Şehitliği ziyaret edilip şehit kabirlerine karanfil bırakıldı. Bir sonraki etkiblik ise şehit ve gazilerimizin anısına oluşturulan 15 Temmuz Hatıra Ormanına ağaç dikimi, GAMP Meydanında 15 Temmuz fotoğraflarının yer aldığı fotoğraf sergisinin açılışı ve Evliya Camisinde gerçekleştirilen Mevlid-i Şerif programı ile devam etti.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Türkiye Geçilmez temasıyla düzenlenen bisiklet turunda sporcular şehitlerimiz için pedal çevirdiler.

Programa Kars Vali/Belediye Başkanı Türker Öksüz, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Vali/Belediye Başkanı Türker Öksüz'ün 15 Temmuz Mesajı
Vali Öksüz mesajında; Ülkemizin bekâsını, devletimizin bölünmez bütünlüğünü milli birlik ve beraberliğimizi parçalamaya yönelik 15 Temmuz hain darbe girişiminin milli irade tarafından eşine az rastlanır bir kahramanlık örneğiyle bertaraf edilişinin 5’inci yılını idrak etmekteyiz.

15 Temmuz 2016 günü tarihinin en kritik günlerinden birini yaşayan ülkemiz, tarihte eşine az rastlanır bir ihanet neticesinde kanlı bir darbe girişimine maruz kalmış, Fetullahçı terör örgütü mensupları tarafından ülkemizi bölüp parçalamak ve iç savaş çıkararak ülkemizi uluslararası müdahalelere açık hale getirmek üzere darbe girişiminde bulunulmuştur.

Yurdun dört bir yanında olduğu gibi Gazi Karslılar da o gece; vatan sevgisinin, fedakârlığın, cesaretin, yiğitliğin, bir hilal uğruna şehadete yürümenin ne demek olduğunu darbecilere ve arkasındaki zihniyete bir kez daha göstermiştir. 

15 Temmuz gecesi, var olmak ile yok olmak arasındaki ince çizgiyi yokladığımız ve yüce rabbimizin lütuf ve inayetiyle hürriyet ve istiklalimizi muhafaza ettiğimiz önemli bir tarihtir. 15 Temmuz, tıpkı İstiklal Savaşı’mız gibi milletimizin topyekûn kıyamıdır, dirilişidir, şahlanışıdır. 15 Temmuz destanı, milletimizin azim ve kararlılığıyla, hain darbe girişimine karşı duruşuyla bunun vücuda gelmiş halidir.

İşte onun içindir ki, “Türkiye Geçilmez” diye haykırıyoruz. Türkiye bayrağı, vatanı, devleti ve milletiyle tektir, bölünemez ve geçilemez.

Bu duygu ve düşüncelerle; 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde demokrasi destanı yazan bütün kahramanlarımızı gönülden yâd ediyor, şehitlik mertebesine ulaşan aziz şehitlerimize bir kez daha yüce Allah’tan rahmet diliyor, gazilik şerefine erişen kahramanlarımıza şükran ve minnetlerimi sunuyorum." ifadelerine yer verdi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.