GÜNDEM Haber Girişi : 15 Temmuz 2022 01:19

KARS'TA 15 TEMMUZ ANMA ETKİNLİKLERİ

KARS'TA 15 TEMMUZ ANMA ETKİNLİKLERİ
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, tüm Türkiye'de olduğu gibi Kars'ta de düzenlenecek olan bir dizi etkinlikle kutlanacak.

KARS'TA 15 TEMMUZ ANMA ETKİNLİKLERİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, tüm Türkiye'de olduğu gibi Kars'ta de düzenlenecek olan bir dizi etkinlikle kutlanacak.

Kars Valisi Türker Öksüz, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için hazırlanan etkinliklere tüm Kars halkını davet etti. Bu yıl “15 Temmuz 2022 Türkiye Aşkına” temasıyla kutlanacak olan etkinliklerde ilk Kars programı, 15 Temmuz 2022 saat 10.00’da Valilik önündeki Atatürk anıtına çelenk koyma töreni ile başlayacak. Ardından da 10.30’da Kars Şehitliği ziyaret edilerek şehit mezarlarına kırmızı karanfiller bırakılacak.

Kars Valiliği organizasyonunda devam edecek olan program akışı işe şu şekilde:

 

15 Temmuz Hatıra Ormanına ağaç dikimi yapılacak. Bedesten’de 15 Temmuz Resim Sergisinin açılışı yapılacak. Saat 12.00’da Evliya Camisinde tüm şehitler için Mevlid-i Şerif okunacak. Saat 13.00’da Sarıkamış ilçesinde ikamet eden 15 Temmuz gazisi ziyaret edilecek. Saat 14.00’da Türkiye Aşkına Temalı Bisiklet Turu Kars Kalesi ile eski emniyet müdürlüğü ve şehitlik arasında gerçekleştirilecek. 15.30’da Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda 15 Temmuz ve Demokrasi Zaferi konulu konferans düzenlenecek. 18.30’da Kars Şehir Merkezinde Türkiye aşkına araç korteji ve 20:00’da Kars Belediye binası önü ile tören alanı arasında bayraklı sembolik yürüyüş gerçekleştirilecek.

Kutlama programı dana sonra Yeni Polisevi önünde düzenlenecek olan anma programı ile devam edecek.

Saat 20.30’da saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti, günün anlam ve önemini belirten sine vizyon gösterimi, Kars Valisi Türker Öküz’ün konuşması, Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği yarışmaları kazanan şiir ve hikayenin okunması, ayrıca resim, şiir ve kompozisyon dallarında yarışmaları kazanan öğrencilere ödül verilmesi ile devam edecek. Ardında da aşıkların atışması, atletizmcilerin 15 Temmuz koşusunu tamamlaması ve Vali Türker Öksüz’e sancağı sunmaları, 15 Temmuz’da yaşananlar konulu video gösterimi, İlahi dinletisi yapılacak. Akabinde İl Müftüsü Hamza Bayram’ın dua okuyacak. Daha sonra da kahramanlık türküleri temalı konseri verilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının ardından saatler 00.13’ü gösterdiği sırada Kars’taki tüm camilerden salalar okunacak ve 00.15 ile 03.00 saatleri arasında demokrasi nöbeti tutulacak.