TÜRKİYE Haber Girişi : 29 Ekim 2023 20:50

Kars'ta 100'üncü Yıla Yakışır Cumhuriyet Coşkusu

Kars'ta 100'üncü Yıla Yakışır Cumhuriyet Coşkusu
Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yıldönümü nedeniyle Kars'ta gerçekleştirilen etkinliklere 100'üncü yıla yakışır katılım sağlandı.

Kars'ta 100’üncü Yıla Yakışır Cumhuriyet Coşkusu

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yıldönümü nedeniyle Kars'ta gerçekleştirilen etkinliklere 100'üncü yıla yakışır katılım sağlandı.

Kars halkının geçtiğimiz yıllara nazaran çok daha yoğun katılım sağladığı Cumhuriyet Bayramı’nın 100’üncü yıl etkinlikleri sabah saatlerinde Kars Valiliği önünde düzenlenen törenle başladı. Yediden yetmişe alanı dolduran Kars halkı güzel havayı da fırsat bilerek protokol mensupları ile birlikte Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılının coşkusunu ve gurunu yaşadı.

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat beraberinde Kars milletvekilleri Adem Çalkın, İnan Akgün Alp ve 14.Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğ.Gen Şahin Yenilmez ile birlikte makamında tebrikleri kabul etti.
Kars Valiliği önünde düzenlenen törende Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat ile 14.Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğ.Gen Şahin Yenilmez askeri araç üzerinde vatandaşlarını bayramını kutlamasının ardından Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 100. Yıl mesajının da okunduğu kutlama programında Kağızman İlçe Jandarma Komando Tabur Komutanlığının Gösterisi Cumhuriyet coşkunu doruğa çıkardı. Kars halkına doyumsuz bir gösteri sunan askerler uzun süre alkışlandı.
Öğrenciler tarafından 100. Yılda 100 Kişilik Zeybek Gösterisi de büyük beğeni toplarken kutlama programı öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, Kafkas Üniversitesi Rektörlüğü Konservatuar Bölümü ve Güzel Sanatlar Lisesi’nin müzik sunumu (4 Kahramanlık Türküsü) ve Cumhuriyet koşusunda dereceye girenlere ödüllerinin protokol mensupları tarafından verilmesi ile devam etti.

Kars’taki Cumhuriyet kutlamaları tüm okullar ile askeri geçiş töreni ile alandaki tören sona erdi. 14.Mekanize Piyade Tugay Komutanlığının sancağı protokol mensupları ve vatandaşlar tarafından ayakta selamlandı. Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat da günün anlam ve önemini belirttiği konuşmasında tüm Kars halkının Cumhuriyet Bayramını kutladı.

Vali Polat konuşmasında “Bugün, geçmişimizden aldığımız güçle, ezelden ebede büyük umutlar ve emin adımlarla birlik ve beraberlik içerisinde yürürken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk Milletinin Karakterine ve Geleneklerine En Uygun İdare” olarak ifade ettiği geleceğimizin teminatı, dirilişimizin sembolü Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılını kutlamanın gururunu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Ay yıldızlı bayraklarla ve oluşturulan koreografilerle adeta görsel şölen oluşturulan alanda Kars Cumhuriyeti 100’üncü yıla yakışır şekilde kutladı. Kutlama programları akşam saatlerinde Kars Fethiye Millet Bahçesi’nde toplanan kalabalığın fener alayı yürüyüşü ile tamamlandı.