KARS Haber Girişi : 16 Haziran 2022 12:56

Kars Otogara Kavuşuyor

Kars Otogara Kavuşuyor
Kars'ın dışarıya açılan penceresi konumunda olan ve yıllardır bir çözüm üretilemeyen Kars Şehirlerarası Otogarı'nda sevindiren gelişmeyi Kars Valisi/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz duyurdu.
Kars Otogara Kavuşuyor

Kars Otogara Kavuşuyor

Kars’ın dışarıya açılan penceresi konumunda olan ve yıllardır bir çözüm üretilemeyen Kars Şehirlerarası Otogarı’nda sevindiren gelişmeyi Kars Valisi/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz duyurdu.

Dönemim belediye başkanı Naif Alibeyoğlu tarafından 2007 yılında temeli atılarak yapımına başlanan ve kaba inşaatı tamamlanan Havaalanı Yolu üzerinde, Karayolları Bölge Müdürlüğü arkasında bulunan 157 dönümlük arazi üstünde yapılan otogar, Vali/Belediye Başkanı Türker Öksüz tarafından bir kez daha projelendirildi.

 

2007 yılında temeli atıldıktan sonra atıl durumda kalan Kars Şehirlerarası Otogar inşaatı, Kars Belediyesi tarafından Gazi Kars’ımıza yakışacak şekilde yeniden hayata geçirilmek üzere ihaleye çıkıyor. Kars Valisi/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, İhalenin  5 Temmuz 2022 tarihinde İLBANK tarafından yapılacağı müjdeledi. Projede; Yaklaşık toplam alanı 55.000m2, kapalı alanı yaklaşık 4000m2, 16 adet otobüs için bakım onarım ve otopark, 13 adet otobüs için açık otopark alanı, 16 adet otobüs peronu, 71 araçlık misafir araç otoparkı ile Kars Otogarı Kars halkının hizmetine sunulacak.


"Bu güzide yatırımın gerçekleşmesinde himaye ve desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan olmak üzere ÇŞİD Bakanımız Sn.@murat_kurum'a, Milletvekillerimiz Sn.@ahmetarslan36 ve Sn.@yunuskilic36'a tüm hemşehrilerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum." İfadelerine yer verdi.

https://twitter.com/i/status/1536964090056347649
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.