KARS Haber Girişi : 16 Eylül 2022 15:39

KARS MERKEZ VE İLÇELERİNE 1000 KONUT

KARS MERKEZ VE İLÇELERİNE 1000 KONUT
Kars milletvekilleri, 65. Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıçars merkez, Kağızman ve Sarıkamış ilçelerine toplam 1000 konut yapılacağını bildirdiler.

KARS MERKEZ VE İLÇELERİNE 1000 KONUT

Kars milletvekilleri, 65. Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdelemiş olduğu Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi kapsamında Kars merkez, Kağızman ve Sarıkamış ilçelerine toplam 1000 konut yapılacağını bildirdiler.

Arslan ve Kılıç yaptıkları açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesiyle 81 ili ve ilçeleri kapsayan ‘İlk Evim’ İlk İşyerim’ isimli proje dâhilinde Kars ilimize, merkezde 600, Kağızman’da 200 ve Sarıkamış’ta 200 olmak üzere toplam 1000 konut yapılacaktır. Cumhuriyet tarihimizin en büyük, en kapsamlı sosyal konut projesinde; şehit yakınları ve gazilere, engellilere, emeklilere ve 18-30 yaş arası gençlere pozitif ayrımcılık yapılarak kontenjan ayrılmıştır” dediler.

TOKİ tarafından inşa edilecek olan konutların, ihtiyaç sahibi tüm sosyal kesimlerin beklentilerini karşılayacak çok önemli bir proje olduğunu ve aynı zamanda dünyadaki en büyük konut yatırımını ifade ettiğini söyleyen Arslan ve Kılıç, cumhuriyet tarihimize damga vuran bu büyük yatırım hamlesinden Kars ilimizin de payına düşeni aldığını, hemşehrilerimiz adına başta bu büyük müjdeleri ve Kars’a olan himayelerinden dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum’a ve TOKİ Başkanı Ömer Bulut’a teşekkür ettiler. Bu projenin şehrimize, ülkemize hayırlı olması dileğinde bulundular.