KARS Haber Girişi : 22 Mart 2021 20:11

Kars'lılar Dikkat! Meteorolojiden Önemli Uyarı

Kars'lılar Dikkat! Meteorolojiden Önemli Uyarı
Kars'ta şiddetli rüzgar etkili olurken, gün içerisinde bir işyerinin tabelası rüzgara dayanamayarak yere uçtu. Meteoroloji kısa süreli fırtınaya karşı vatandaşları uyarıyor.

Kars Güncel- Meteorolojiden yapılan açıklamada;"Kars ve Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı; diğer yerlerde ise aralıklı yağmur, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışlı olarak geçeceği; gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus hadisesinin görüleceği;

Bölgemizde rüzgarın, güney ve güneybatıdan kuvvetli rüzgar ve fırtını şeklinde (60-90 km/sa) esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (direk ve ağaç devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar vb.) vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."denildi.

Sağanak Yağış Uyarısı
Yapılan açıklamanın devamında; "23.03.2021 Salı günü öğle saatlerinden itibaren Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’nde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların 24.03.2021 Çarşamba günü gece saatlerine kadar aralıklarla yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2); Adıyaman, Tunceli’nin kuzeyi, Erzurum’un güneyi, Bingöl, Muş, Bitlis, Diyarbakır’ın kuzeydoğusu ve Hakkari çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması beklediğinden ulaşımda aksamalar, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum oluşumu gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.