YAŞAM Düzenleme Tarihi : 08 Ekim 2020 17:52 Haber Girişi : 08 Ekim 2020 18:00

Kars Kültürü ve Tanıtımı İçin SERKA 2 Projeye Destek Verdi

Kars Kültürü ve Tanıtımı İçin SERKA 2 Projeye Destek Verdi
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile SERKA arasında 'Kars İçin Söyle' ve 'Kars Yemekleri, Mutfak Kültürü' proje için protokol imzalandı
Kars Kültürü ve Tanıtımı İçin SERKA 2 Projeye Destek Verdi

Kars Güncel- Kars kültürü ve tanımıtı amacıyla İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından Serhat Kalkınma Ajansı'na başvurulan projeler SERKA tarafından kabul edildi.

Projeler kapsamında SERKA Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir ve Kars İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin projelerin sözleşmelerini imzalayarak çalışmalara başlandı.

Kars Kültürü ve Tanıtımı İçin 2 Proje

Kabul edilen projeler hakkında yapılan açıklamada proje detayları hakkında bilgiler verildi.

Kabul edilen ilk proje "Kars İçin Söyle" Proje ile Kars yöresine ait halk müziğine ait eserler Karslı sanatçılarla Kars İlinin tarihi, turistikmekânlarında seslendirilerek sosyal medyada yayınlanmak suretiyle Kars İlinin tanıtım yapılması planlanmaktadır. Proje Uygulama süresi 2 ay olup SERKA tarafından finanse edilmektedir.

Kabul edilen diğer bir proje ise "Kars Yemekleri ve Mutfak Kültürü"; Bu proje ile Karsyöresi yemekleri ve yemek kültürü araştırılarak; Kars iline ait yemeklerin tespiti yapılacak ve kayıt altına alınacaktır.  Unutulmaya başlayan yemekler Kars Turizmine kazandırılacaktır. SERKA tarafından finanse edilen proje neticesinde Kars Yemekleri ve Yemek Kültürüne ait bir prestij kitap basımı yapılacaktır. 

Her iki projenin sözleşmelerinin imzalanmasıyla çalışmaların başlanıldığı bilgisine ulaşıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.