SAĞLıK Düzenleme Tarihi : 01 Kasım 2020 16:12 Haber Girişi : 01 Kasım 2020 16:13

Kars İl Sağlık Müdürü Zakir Lazoğlu Vatandaşları Uyardı

Kars İl Sağlık Müdürü Zakir Lazoğlu Vatandaşları Uyardı
Kars İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Zakir Lazoğlu; Covid-19 salgını mücadelesinde kapalı alanlarda sosyal mesafenin önemini  konu alan açıklamalarda bulunarak Kars halkını bu konuda uyardı.

Kars Güncel- İl Sağlık Müdürü Dr.Zakir Lazoğlu: Havaların soğumasıyla birlikte kapalı alanlarda daha fazla zaman geçirmeye başlayacağımız bu kış aylarında mücadelesine devam ettiğimiz covid-19 salgınında uymamız gereken kurallara ( maske,hijyen,sosyal mesafe) daha dikkatli bir şekilde bağlı kalmamız gerekmektedir. 
Kış aylarının gelmesi ile birlikte hem Covid-19 hem de mevsimsel hastalıklar sebebiyle öncesine kıyasla daha  zorlu bir süreç başlayacak. Artık açık alanlar yerine daha çok  kapalı mekanlarda (cafe, okul, toplu taşıma, ev ,ofis gibi…) zaman geçirilmeye başlanacak. Dolayısıyla tüm bu hastalıklara yakalanma riskimiz daha fazla olacaktır .
Bu nedenle hem kendi sağlığımız hemde çevremizdeki insanların sağlığı için uymamız gereken basit ama hayati kuraları bilmemiz gerekiyor;
– İlk olarak Covid-19'dan korunma önlemlerini  aksatmayarak (maske, mesafe ve hijyen) özenle uygulanmalı.
-Kapalı alanların havalandırılmasına dikkat edilmeli. Bulunulan alanlarda sık sık pencereler açılmalı. 
– Kapalı ve kalabalık alanlara mecbur kalmadıkça girilmemeli. Düğün, kahvehane, hamam,spor salonu gibi toplu alanlardan bilhassa uzak durulmalı.
– Toplu taşıma araçlarında muhakkak maske kullanılmalı.
– Restoran ve kafe gibi alanların özellikle kapalı bölümlerinde yeme-içme sırasında maskeler çıkarıldığı için bu alanlarda sosyal mesafenin korunmasına daha dikkatli olunmalı.
– Çocuklara okullarda kapalı alanlarda uygun bir şekilde maske takma alışkanlığının oluşması için eğitim verilmeli.Okullarda kantin, yemekhane gibi kapalı ve kalabalık alanlarda sosyal mesafeye uymanın önemi anlatılmalı.

Belirtmiş olduğumuz kurallara uyulması durumunda içinde bulunduğumuz zorlu süreci Kars Halkı en az vaka ile atlatmış olacaktır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.