SAĞLıK Haber Girişi : 28 Mart 2021 16:33

Kars İl Sağlık Müdürü Zakir Lazoğlu'ndan Koronavirüs Aşı Açıklaması

Kars İl Sağlık Müdürü Zakir Lazoğlu'ndan Koronavirüs Aşı Açıklaması
İl Sağlık Müdürü Zakir Lazoğlu, 60 yaş üzeri ve bazı risk guruplarının aşı programına dahil edildiğini açıkladı.

Kars Güncel- Covid-19 ile mücadelede aşılama çalışmaları hızla devam ediyor. Kars İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr Zakir Lazoğlu; Tüm Türkiye’de ve ilimizde Covid-19 mücadele kapsamında yaş ve risk guruplarına göre aşama aşama ilerlenen aşılama programında 60 yaş üzeri vatandaşlarımız ve bazı risk guruplarının aşı programına dahil edilmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Uzm. Dr Lazoğlu yaptığı açıklamada; “Sağlık bakanlığı tarafından risk durumu ve öncelik sırasına göre hazırlanan aşılama takvimi doğrultusunda kademeli olarak ilerleyen aşılama programında yeni bir gurubun aşılamasına başlamış bulunuyoruz.
Bu kapsamda 60 yaş üzeri vatandaşlarımız ve eşleri ayrıca risk grubunda olan morbidobez, malign tümörü olan kanser ve diyaliz hastaları, Downsendromu olan vatandaşlarımız ve immunosupresif tedavi alanlar öncelikli aşı olmak için sisteme tanımlandı.Vatandaşlarımız 182 MHRS hattını arayarak,MHRS mobil uygulama üzerinden veya e-nabız sistemini kullanarak aile hekimlerinden veya devlet hastanelerinden randevu oluşturarak aşı olabilirler. En kısa sürede ve en hızlı şekildeçok riskli vatandaşımızı korunması ve aşılamalarının tamamlanması için mesai saatleri dışında ve hafta sonları tüm devlet hastanelerimden randevu alabilirler. Aşılama programında aşama aşama ilerleyerek tüm vatandaşlarımızın aşılanmasını sağlamak öncelikli hedefimiz. Aşılama programına devam edilirken Kovid-19 salgınıyla mücadelede aldığımız önlemler unutulmamalıdır." ifadelerine yer verdi.
 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.