SAĞLıK Haber Girişi : 10 Haziran 2021 19:11

Kars İl Sağlık Müdürü Zakir Lazoğlu'ndan Aşı Açıklaması

Kars İl Sağlık Müdürü Zakir Lazoğlu'ndan Aşı Açıklaması
İl Sağlık Müdürü Zakir Lazoğlu, bugün itibariyle 45 yaş üstü, 14 Haziran tarihinden itibaren ise 40 yaş üstü vatandaşların aşılanacağını açıkladı.

Kars Güncel- İl Sağlık Müdürü Zakir Lazoğlu yaptığı açıklamada; "Covid-19 salgını ile mücadelede en önemli silahımız olan aşılama programına tüm hızıyla devam edilmektedir. 
Sağlık Bakanlığı tarafından hastalığa maruz kalma, hastalığı ağır geçirme ve bulaştırma riskleri ile hastalığın toplumsal yaşamın işleyişi üzerindeki olumsuz etkisi değerlendirilerek COVID-19 aşısı uygulanacak gruplar belirlenmiş olup bu gruplar doğrultusunda aşı takvimi oluşturulmuştur.

Kademeli olarak ilerleyen aşı takvimi ile amaç en yakın zamanda tüm halkın aşılanması tamamlanarak toplumsal bağışıklanma ile daha az risk altında bir yaşam oluşturmaktır.
Şu an aşı takviminde sırası gelen meslek grupları ve risk grubunda yer alan vatandaşlarımız,kronik hastalar,sırası gelen yaş guruplarının (bugün itibari ile 45 yaş ve üzeri vatandaşlarımız,14.06.2021 tarihinde 40 yaş ve üzeri vatandaşlarımız)aşılamasına geçiş yapmış bulunuyoruz.

Aşı sırası gelen vatandaşlarımız MHRS mobil uygulamasından,e Nabız uygulamasından veya 182 MHRS hattından randevu alarak Merkez ve ilçe devlet hastanelerinde,Kafkas üniversitesi araştırma ve uygulama hastanesinde,Toplum sağlığı merkezlerinde,İlçe sağlık müdürlüklerinde,Aile hekimlerinde aşılarını olabilirler. Vatandaşlarımızın aşılamalarının hızlı ve kısa sürede tamamlanması için mesai saatleri sonrası ve hafta sonları Devlet hastanelerinde aşılama hizmeti kesintisiz devam etmektedir. 
Covid 19 hastalığı ile savaşımızda aşılama devam ederken rehavete kapılmadan en başından beri sürekli hatırlattığımız maske,mesafe ve hijyen kuralı unutulmamalıdır." ifadelerine yer verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.