KARS Haber Girişi : 12 Ekim 2016 10:54

Kars Her Mevsim Başka Güzel

Kars Her Mevsim Başka Güzel
Derecelerin mevsim normallerinin üstünde seyrettiği Kars'ta sonbahar mevsiminde ağaçların büründüğü renkler, akan dereler seyri doyumsuz bir manzara oluşturuyor.
Kars Güncel-Sarı ve yeşilin bütün tonlarının yer aldığı ağaçlar ve dökülen yapraklar, Kars Kalesi'nin arka bölümünde bulunan ve Kars Çayı'na sıfır mesafede olan Kafkas Üniversitesi Devlet Konservatuarı yolunda kartpostalları aratmayacak görüntülerin yaşanmasını sağlıyor. Güneşe ve rüzgara mevsim boyunca göğüs geren yapraklar birer birer düşerken, doğadaki renk cümbüşü seyrine doyulmaz bir manzara oluşturuyor. Akşam saatlerinde Kars halkının ve Kars'a yolu düşen herkesin uğrak alanlarından bir tanesi olan bu alanda kimi gelip doyumsuz manzaranın keyfini sürüyor, kimi bisikletlerle spor yaparken, kimisi de anı ölümsüzleştirmek adına fotoğraf makinelerine ya da cep telefonlarına sarılıyor.

Kars'ın her mevsim ayrı güzel olduğunu söyleyen vatandaşlar, bu mevsimin ise ayrı bir anlam taşıdığını ifade ediyor. Renk cümbüşü ile büyülenen vatandaşlar, herkesi bu güzelliği görmek için Kars'a davet etmeyi de ihmal etmezken, güzergahı her gün kullanan öğrenciler ise okudukları okulun ayrıcalığının bilincinde attıkları her adımı ölümsüzleştirmekten de geri durmuyor.





Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.