YAŞAM Haber Girişi : 03 Haziran 2022 18:26

Kars Halkı Davet Edildi

Kars Halkı Davet Edildi
Kars Valiliği öncülüğünde Çevre Haftası nedeniyle bir dizi  etkinlik organize edildi, organizasyona tüm Kars halkı davet edildi.

Kars Halkı Davet Edildi

Kars Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından, 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve 01-07 Haziran Türkiye Çevre Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınlandı. Öte yandan Kars Valiliği öncülüğünde Çevre Haftası nedeniyle bir dizi  etkinlik organize edildi, organizasyona tüm Kars halkı davet edildi.

Mesajında; “Çevreye karşı daha duyarlı olunması noktasında çağrıda bulunan Kars Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Tuncer Tekin, şu ifadelerle herkesin Dünya Çevre Günü ve Türkiye Çevre Haftası’nı kutladı:

“İnsanın, bugünkü ve gelecek nesiller için çevreyi korumaya ve geliştirmeye yönelik büyük sorumluluğunun vurgulandığı, 1972 yılında İsveç’in Stockholm kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı’ndan bu yana 5 Haziran tüm dünyada “çevre günü” olarak kutlanmaktadır.

 

Bu bağlamda; Ülkemizde Dünya Çevre Günü kutlamalarının daha katılımcı, çok paydaşlı şekilde gerçekleştirilmesi, çevre sorunlarının ve gelişmelerin değerlendirilmesi amacıyla her yıl 5 Haziran tarihinin bulunduğu hafta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından duyurulacak bir temayla Türkiye Çevre Haftası olarak kutlanacağı hakkında 20 Mayıs 2022 tarih ve 2022/3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi yayımlanmıştır. Zira; Çevre kirliliği ile mücadele etmek, doğayla uyum içerisinde yaşamak, her bireyin asli görevleri arasında olmalıdır. İnsanlar; yaşadıkları çevreyi koruma, bilinçli kullanma, kollama, etkin çevre politikalarını destekleme ve yaygınlaştırma politikası gütmelidir.

 

Her insanın, günlük hayatta alabileceği küçük tedbirlerle, çevre kirliliğiyle mücadele etmesi, gelecek nesillere yaşanabilir, yeşil ve temiz bir dünya bırakmanın küçük ama belki de en önemli adımı olacaktır. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü olarak; Alo 181 ve CİMER üzerinden yapılan çevre konulu şikayetler gereği yapılan denetimler, ÇED ve Çevre İzinleri konularında yapılan denetimler, birleşik ve rutin denetimlerimiz ile çevremizin korunması adına azami gayreti gösteriyoruz.

 

Hedefimiz; İlimizi “Yaşanabilir Çevre ve Marka Şehirler ” anlayışı içerisinde geleceğe taşımaktır. Bu da, sadece denetimler ile değil; ancak, ilimiz insanları, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerin çabası ve yaklaşımları ile sağlanabilecek bir husustur. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm dünya insanlarının “ 5 Haziran Dünya Çevre Günü” nü en içten dileklerimle kutluyor ve çevreye karşı daha duyarlı olmaya davet ediyorum.” 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.