DÜNYA Haber Girişi : 04 Kasım 2023 23:52

Kars, Filistin İçin Tek Yürek Oldu

Kars, Filistin İçin Tek Yürek Oldu
Filistin'de günlerdir zulme maruz kalan Gazze'li kardeşlerimizin yararına, Kars'ta Hayır Çarşısı kuruldu.

Kars, Filistin İçin Tek Yürek Oldu

Filistin'de günlerdir zulme maruz kalan Gazze'li kardeşlerimizin yararına, Kars İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kars Şubesi öncülüğünde, TDV Kars Kadın ve Gençlik Kolları, Kur'an Kursu Öğreticileri, Din Görevlileri, Kur'an Kurslarımızda eğitim gören kursiyerler ve hayırsever vatandaşlarımızın katkıları ile Hayır Çarşısı düzenlendi.

Sultan Alparslan Külliye Camii avlusunda açılan Hayır Çarsısı Sabah 9:00 da Kuran tilaveti ve dua ile başladı. Akşama kadar devam eden hayır çarşısına genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle ve çocuğuyla tüm Kars halkı Filistinli kardeşlerine katkıda bulunmak üzere birbiriyle hayırda yarıştılar.

Vatandaşların yoğun ilgisi, katkıları ve bağışları sonucunda Filistin’deki mazlum kardeşlerimize ulaştırılmak üzere 221.453 TL. yardım toplandı. Kars İl Müftüsü Hamza Bayram; “Hayır Çarşısı’nın gerçekleştirilmesinde emeği geçen TDV Kadın ve Gençlik Kolları başta olmak üzere, Kuran Kursu Öğreticileri ve Öğrencilerine, Din Görevlileri ve Kurum personeline, özelliklede katkıda bulunan hayırsever Kars halkına şükranlarımı sunarım.” dedi.