SAĞLıK Haber Girişi : 12 Mayıs 2023 21:55

Kars Erzurum Erzincan Demiryolu Güzergahına Dikkat

Kars Erzurum Erzincan Demiryolu Güzergahına Dikkat
Bölgelerin insan ve hayvan sağlığı için elverişsiz olacağına dikkat çekerek, vatandaşlara uyarıda bulundu.

Kars Erzurum Erzincan Demiryolu Güzergahına Dikkat

15.05.2023 -31.05.2023 tarihleri arasında; Kars Erzurum ve Erzincan illerinde Demiryolu güzergahlarında otla mücadele kapsamında ilaçlama çalışması gerçekleştirilecek.

Kars il sınırları gar ve istasyonları arasında ayrıca Çadırkaya-Süngütaşı güzergahı gar, İstasyon ve saydingleri arasında otla mücadele kapsamında ilaçlama yapılacağını duyuran Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü, ilaçlama yapılan bölgelerin insan ve hayvan sağlığı için elverişsiz olacağına dikkat çekerek, vatandaşlara uyarıda bulundu.

Yapılan uyarıda; Mücadelede kullanılan ilaçlar, insan ve hayvan sağlığını etkileyici özellik taşıması sebebiyle tehlike oluşturmaktadır. Belirtilen demiryolu hat kesimleri ile istasyonların çevresinde vatandaşların dikkatli olmaları gerekmektedir.

Demiryolu güzergâhı ve yakınındaki arazilerde ilaçlama tarihlerinden İtibaren on gün boyunca; vatandaşların -ilaçlama yapılan sahaya yaklaşmamaları, belirtilen yerlerde hayvanlarını otlatmamaları, ot hasadı ve aracılılık faaliyetlerinde bulunmamaları önemle duyurulur.” İfadelerine yer verildi.