YAŞAM Haber Girişi : 05 Eylül 2021 23:04

Kars Eriştesi Yapımına Başlanıldı

Kars Eriştesi Yapımına Başlanıldı
Kars'ta kışlık erişte yapımına başlanıldı.
Kars Eriştesi Yapımına Başlanıldı

Kars Güncel-Kış mevsimi öncesinde ilçe merkez ve köylerde yaşayan ev hanımları bir araya gelerek kışlık eriştelerini kesiyorlar. Un, süt ve yumurta karışımı ile açılan hamurlar bir makina yardımı ile kesiliyor. Rulo haline gelen erişteler ise adeta çamaşır gibi iplere seriliyor.

Kısa bir süre ipte kalan erişteler kuruduktan sonra alınarak saklama kaplarına konuyor. Erişte yapan kadınlar her yıl aynı şekilde kışlık yaptıklarını belirterek "Bir araya gelip imece usulü çalışıp kışlığımızı yapıyoruz. Hem aile bütçemize katkıda bulunuyoruz. Hem de sağlıklı besleniyoruz. Erişte süt, yumurta ve un karışımından yapılıyor. Hava güneşli olursa, kurutma işlemi ise, bir günde oluyor. Biz kendi bildiğimiz yemekleri genellikle yapıyoruz. Erişte yapımını büyüklerimizden gördük, bizde çocuklarımıza öğretiyoruz. Besleyici bir özelliği var. Biz kışın hep erişte yiyoruz. Gelen misafirlerimize ikram ediyoruz. Özelikle yöremizin en önemli kışlık yiyeceği olan kazla birlikte de daha güzel oluyor " dediler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.