SAĞLıK Haber Girişi : 09 Haziran 2024 14:01

Kars Devlet Hastanesi'nin İyice Suyu Çıktı!

Kars Devlet Hastanesi'nin İyice Suyu Çıktı!
Kars'ta 200 yatak kapasiteli ve 5 katlı olarak 2015 yılında tamamlanarak hizmete açılan Harakani Devlet Hastanesi binasının çatısı su sızdırmaya başladı.

Kars Devlet Hastanesi'nin İyice Suyu Çıktı!

Kars'ta 200 yatak kapasiteli ve 5 katlı olarak 2015 yılında tamamlanarak hizmete açılan Harakani Devlet Hastanesi binasının çatısı su sızdırmaya başladı. Hastane görevlileri Yenidoğan Servisi’nde bazı odalara sızan yağmur damlaları için kovayla önlem aldı.

9 yıldır hizmet veren Devlet Hastanesi’nin çatısı, son günlerde etkili olan yağışlı hava sonucu su sızdırmaya başladı. Çatıdan sızan yağmur suları hastanenin üst katında yenidoğan servisindeki yatan bazı hasta odalarına damladı. Hastaların ikazı ile sorunu tespit eden hastane görevlileri bazı hasta odalarında kovalarla önlem aldı.

Yenidoğan bebeklerde görülmesi muhtemel sorunlara doğru ve hızlı şekilde müdahale edilebilmesi, yaşama şanslarının artırılması ve tedavi süresince başarı oranının yükseltilebilmesi için kullanılan ve donanımlı ünitelere sahip olması gereken servisin bakımsızlığı pes dedirtti.

Sessizliğin ve hijyenin had safhada olması gereken serviste durumun pekte beklendiği gibi olmadığını söyleyen hasta yakınları, damla sesleriyle de bebeklere ‘çin işkencesi’ modeli bir hizmet sunulduğu benzetmesi yaptı.

‘Otel konforunda sağlık hizmeti’ sloganıyla hizmete açılan Harakani Devlet Hastanesi, doktor yetersizliği nedeniyle sağlıktan, bakımsızlık nedeniyle de konfordan her geçen gün biraz daha uzaklaşmaya devam ediyor.