KARS Haber Girişi : 30 Kasım 2019 20:49

Kars Belediyesinin Haciz Koyuldu Dediği Olay Banka Blokesi mi?

Kars Belediyesinin Haciz Koyuldu Dediği Olay Banka Blokesi mi?
Kars Belediyesi tarafından "Maaş hesaplarına banka üzerinden haciz koydurmaları nedeniyle maaş ödeyemeyeceğiz" açıklamasında yeni gelişme. Belediye ile alacaklı firma yetkilisi arasında sosyal medyada karşılıklı paylaşımların ardı arkası gelmiyor.
Kars Güncel- Kars Belediyesi tarafından geçtiğimiz gün yapılan duyuruda özetle, banka maaş hesaplarına alacaklı firma yetkilileri Gökhan Yılmaz ve Azerhan Mutluer tarafından haciz koyulduğu gerekçesi ile çalışanlara bu ay maaş ödemesi yapılamayacağı belirtilmişti.

Belediye Başkanlığı ve firma yetkilileri arasındaki karşılıklı açıklamalar sosyal medya hesabı twitter üzerinden aralıksız devam ederken bugün akşam saatlerinde yeni bir belge sosyal medyaya sızdırıldı.

Sosyal medya hesaplarında paylaşılan belgeye göre söz konusu Belediye yetkililerinin Gökhan Yılmaz ve Azerhan Mutluer tarafından haciz koyulduğu iddiasının gerçekliğini yok etti.

Paylaşılan belgeye göre Türkiye Halk Bankası Şube Operasyonları Daire Başkanlığı'nın 28.11.2019 tarih ve 0928HF467416 sayılı yazısında söz konusu işlemin; "Kars Belediye Başkanlığının Şubemizden kullandığı kredilerden kaynaklanan 28/11/2019 tarihi itibari ile (fazlaya ilişkin haklalrımızın saklı tutulması kaydı ile) 809.532,68 TL bankamız alacağı mevcuttur. İş bu kredi borcuna karşılık ve borcun teminatını teşkil etmek üzerine tüm mevduatları üzerinde öncelikle bankamız rehin hakkı ve bu kapsamda takas mahsup yetkisi bulunmaktadır..

Bankamızın rehin ve hapis hakkından sonra gelmek üzere haciz şerhiniz kayıtlarımıza işlenmiş olup, bu kapsamda hacizli hesap bakiyesinin  Kars Belediye Başkanlığına ödenmesini önleyen bir bloke konulmuştur." bilgilendirmesi bulunmakta.

Yapılan banka yazışmasının sosyal medyada paylaşılması sonrasında Belediye Başkanı Ayhan Bilgen sosyal medya hesabından; "Banka her ay 209.000 TL kredi taksidini zaten düzenli olarak kesiyor. .Hesaplara bloke iki firmanın girişimleri ile konulmuştur.Firma sahipleri iddiasında samimi ise blokeyi kaldırır ve işçi maaşlarının ödeme durumunu herkes görür." açıklamasını yaptı.

Firma Yetkilisi Gökhan Yılmaz ise; Farz edelim ki öyle, Ben icrada 65. sıradayım. Ya önümdeki 64  firma yada kişi?" açıklamasında bulundu.

  
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Cabbar Efsender 01 Ocak 1970 02:00

    Siz harbi adam değilsiniz. Sizin gazeteciliğinize edeyim.icraya veren aleni irtadayke (gokhan yilmaz) halen inkar edip yalan haber yaziyorsunuz. Sizi halk düşmanlari.