KARS Haber Girişi : 24 Mart 2021 13:30

Kars Belediyesinden Kadınlara Psikolojik Danışmanlık Hizmeti

Kars Belediyesinden Kadınlara Psikolojik Danışmanlık Hizmeti
Vali/Başkan Türker Öksüz'ün talimatıyla Kars Belediyesi tarafından kadınlara yönelik bireysel psikolojik danışmanlık hizmeti verilecek.

Kars Güncel- Belediye Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada; "Kadınlara; kendini tanımaları, duygusal zorlanmalarının üstesinden gelebilmeleri, doğru kararlar alabilmeleri ve kişisel güçlerini keşfedebilmeleri gibi konularda yardımcı olmak amacıyla Belediyemiz tarafından hayata geçirilen Bireysel Psikolojik Danışmanlık Hizmeti ile kadınların zorlayıcı süreç/durumlarda uyumlarının arttırılması hedeflenmektedir.
 
Kadınların baş etme stratejilerinin güçlendirildiği, destek kaynaklarının tespit edilip harekete geçirildiği kişiye özel olarak programlanmış ve hedef odaklı destekleyici görüşmeleri içeren hizmet ile ayrıca gerekli görüldüğü durumlarda psikiyatri uzmanına yönlendirme sağlanmaktadır.
 
Belediyemizin başlatmış olduğu Bireysel Psikolojik Danışmanlık Hizmetinin özellikleri şöyledir;
 
• Psikolojik Danışmanlık Hizmeti 18-60 yaş arası kadın vatandaşlarımıza verilmektedir.
• Vatandaşlarımız 223 44 79 numaralı telefonu arayarak ya da Kadın Dayanışma Merkezini ziyaret ederek talep oluşturabilirler.
• Başvuru esnasında psikolojik danışmanlık hizmeti almak isteyen kişinin bizzat kendisinin başvuru yapması istenmektedir.
• Alınan başvuru ilgili personele iletilir ve personel vatandaşla görüşerek programına uygun gün ve saatte randevuyu oluşturulmaktadır.
• Görüşmeler, ihtiyaca uygun olarak ortalama 6 seans olarak yapılmaktadır. Seans sayısı duruma göre değişebilmektedir. Gerektiğinde ilgili kurumlara yönlendirmeler yapılmaktadır.
• Bireysel görüşmeler 40 dakikalık oturumlar şeklinde haftanın 2 günü (çarşamba ve perşembe) 09.00-16.00 saatleri arasında yapılmaktadır." denildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.