KARS Haber Girişi : 01 Eylül 2021 23:16

Kars Belediyesi'nden Şebeke Suyu Açıklaması

Kars Belediyesi'nden Şebeke Suyu Açıklaması
Kars Belediyesi son günlerde artan içme suyundaki kirli ve renk değişimi şikayetleri hakkında açıklama yaptı.
Kars Belediyesi'nden Şebeke Suyu Açıklaması

Kars Güncel- Belediye Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada; "Vatandaşlarımız tarafından Belediyemiz Çözüm Merkezine bazı mahallelerimizde ki içme sularının kirli ve sarı renkte aktığı yönünde gelen bilgiler üzerine Belediyemiz teknik ekiplerince İçme Suyu Arıtma Tesisimiz başta olmak üzere şikâyet konusu olan mahallelerimizde gerekli inceleme ve araştırmalar yapılmıştır.

Yapılan incelemede; günlük analiz ve izlem çalışmalarının titizlikle yapıldığı İçme Suyu Arıtma Tesisimizde ki çıkış suyunun “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmeliğe” uygun olduğu tespit edilmiştir.

Şikâyete konu olan mahallelerde yapılan inceleme neticesinde çeşmelerden kirli ve sarı renkte su akışına; sıcak havaların etkisiyle su kaynaklarımızda artan mangan parametresinin İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelikte belirtilen sınır değerine indirmek amacıyla kullanılan potasyum permanganat kimyasalının eskimiş, yıpranmış ve paslanmış hatlarda ki kalıntıların çözülmesine yaptığı temizleme etkisinin sebebiyet verdiği anlaşılmıştır.

Bu kapsamda; Şehir içme ve kullanma suyu hattımızda herhangi bir problem bulunmamakla birlikte sorunu yaşayan vatandaşlarımızın binalarındaki eskimiş ve yıpranmış olan metal su hatlarını ısı, basınç, kimyasallara dayanıklı uzun ömürlü olan PPCR malzeme ile yenilemeleri önem arz etmektedir." ifadelerine yer verildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.