BÖLGE Haber Girişi : 22 Temmuz 2020 20:30

Kars, Ardahan ve Iğdır Bölge Gazetecileri Buluşması Gerçekleştirildi

Kars, Ardahan ve Iğdır Bölge Gazetecileri Buluşması Gerçekleştirildi
Kars Belediyesi tarafından Kars, Ardahan ve Iğdır gazetecileriyle "belediyenin mevcut durumu ve çalışmalarımızla ilgili bilgilendirme" toplantısı yapıldı.

Kars Güncel- Kars Belediyesi'nden yapılan açıklamada; "Belediyemiz Mor Kafe’de düzenlenen Kars, Ardahan ve Iğdır gazetecileriyle Kahvaltı Organizasyonunda konuşan Başkan Şevin Alaca  “Göreve geldiğimiz günden bu zamana kadar belediyenin mevcut durumu ve çalışmalarımızla ilgili birtakım bilgilendirmeler yapıldı. Pandemi sürecinin araya girmesi ile birlikte bu basın açıklamalarımıza da bir süre ara vermiş olduk. Ancak belediyemizin web sayfasından hem de sosyal medya hesaplarımızdan sık sık yine çalışmalarımıza dair paylaşımlarda bulunduk. Belediye olarak videolar aracılığıyla da sizlerin aracılığıyla da değerli Kars halkına ulaşma konusunda birtakım çalışmalarınız ve bilgilendirmeler oldu. Bugün de bu kahvaltıda sizlerle bir arada olduğumuz için tekrar mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum."dedi

Ayrıca Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen ise şu ifadelere yer verdi;"Şehirde esnafımız, belediye çalışanları, siyaset kurumu ve medya dahil olmak üzere bu şehrin hem yükünü birlikte taşıyoruz hem de şehrin bu hale gelmesinin sorumlusu biziz, hepimizin payı var. Burada önce kendi öz eleştirimizi yapacağız ama bu şehirde sivil toplumun, medyanın, halkın, siyasi partilerin bu tabloda bir payları var. Bunu düzeltme iyileştirme konusunda da önce kendimizden başlamalıyız. Önce siyaset kurumu, belediye kendini düzeltmeli, belediyeden haksız beklentiler konusunda önce bizim yakın çevremiz durdurulmalı, frenlenmeli ki bütün partiler de buna uygun davransın aynı şekilde medya da bunun gereğini yapsın. Yani kim yanlış yapıyorsa, kim haksız talebin peşindeyse o siyasete yönelik denetimini, eleştirisini halk adına yapsın. Çünkü siz de, biz de bir kamu görevi yapıyoruz, bu anlamda gazetecilik nasıl kişisel zengin olma işi değilse, siyaset de böyle olmamalı. Dolayısıyla sivil toplumla birlikte bu işi daha etkin yapmak hepimiz için en önemli gündem olmalı. Yani eksik, yanlış olduğunda eleştiri yapmak, özeleştiri yapmak, belki doğru yöntemi göstermek, öğretmek, siyaset için öğrenmek bir eksiklik değildir, bir zaaf değildir. Tam tersine bir meziyettir, öğrenmeye açık olmak. Dolayısıyla şehrin sorunlarına kafa yoran, yoğunlaşan, bu işi takip eden sizlerle bunu çözmek için yetki verilmiş olan bizlerin yan yana gözükmek değil, bizleri övmek, alkışlamak, iltifat etmek değil, tam tersine şehrin çıkarları için eleştiri yaparken de insaflı, birbirimize karşı ilişkilerimizde de mesafeyi de koruyan ama aynı zamanda dayanışmayı da şehir için birlikte geliştirmektir. Bize göre basın ile yerel yönetimin ilişkisi böyle olmalı.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.