BÖLGE Haber Girişi : 24 Kasım 2022 20:15

Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri Başladı

Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri Başladı
Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günlerinin açılışı TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un da katılımıyla Başkent Ankara'da gerçekleştirildi.

Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri Başladı

Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günlerinin açılışı TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un da katılımıyla Başkent Ankara'da gerçekleştirildi.

Ankara Millet Bahçesi AKM Kültür merkezi’nde katılımcıların beğenisine sunulan Kars-Ardahan ve Iğdır illerinin birbirinden farklı ve eşsiz değerlerlerinin yer aldığı tanıtım günlerinin birincisi bugün yoğun katılımla start aldı.   

24-27 Kasım tarihleri arasında birçok farklı etkinliğe de sahne olacak Kars-Ardahan-Iğdır tanıtım günlerine katılan 65. Ulaştırma Bakanı, AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan da “Herkesi, Serhat illerimizin değerlerini tatmak için Ankara Millet Bahçesi AKM Kültür merkezine, yerinde görmek için ise Kars-Ardahan-Iğdır’ımıza bekliyoruz.” İfadeleriyle başkentteki herkese etkinliğe katılma çağrısında bulundu.



Açılış töreninde gerçekleştirilen konuşmaların ardından halk ozanlarının seslendirdiği birbirinden güzel eserleri dinleyen katılımcılar, fuar alanındaki bölgeye özgü değerleri ve lezzetleri tatmak için stantları gezdi.

Büyük buluşmanın ilk gününde birbirinden renkli görüntüler oluşurken, programa; Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Büyük Birlik Partisi Mustafa Destici, 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu (KAIFED) Genel Başkanı Dr. Erdoğan Yıldırım, Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Iğdır Milletvekili Yaşar Karadağ, Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Ankara Valisi Vasip Şahin, Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Karabük Valisi Fuat Gürel, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Mardin Artuklu Belediye Başkanı Mehmet Tatlıdede, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, Altındağ Kaymakamı Cumali Atilla, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Yenimahalle Kaymakamı Türker Çağatay Halim, Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, Kars Belediyesi eski Başkanı Naif Alibeyoğlu, Devlet Denetleme Kurulu üyesi Talip Uzun, İçişleri Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdür Yardımcısı Hikmet Aydın, birçok kurum daire amirinin yanı sıra Ankara’da ikamet eden Karslılar, Ardahanlılar, Iğdırlılar ve Kars-Ardahan-Iğdır’ı merak eden yüzlerce başkentli katıldı.