KARS Haber Girişi : 03 Aralık 2022 21:26

Kars'a Gelen Herkes Aynı Düşüncede!

Kars'a Gelen Herkes Aynı Düşüncede!
Son yıllarda yapılan yatırımlarla çehresi değişen ve her geçen yıl yerli ve yabancı turist sayısının artığı Kars, misafirlerini büyülemeye devam ediyor.

Kars'a Gelen Herkes Aynı Düşüncede!

Son yıllarda yapılan yatırımlarla çehresi değişen ve her geçen yıl yerli ve yabancı turist sayısının artığı Kars, misafirlerini büyülemeye devam ediyor.

Tarihi, kültürel zenginlikleri ve yöresel mutfağıyla ziyaretçilerine ev sahipliği yapan kadim kent Kars’ı ziyaret edenler hayranlıklarını gizleyemiyor. Kenti ziyaret eden yabancı ve yerli turistlerin yanı sıra, siyaset ve bürokrasinin ziyaret rotası da Kars’a çevrilmiş durumda.

Turistik gezi amaçlı ve çevresinden duydukları güzellikler neticesinde Kars’ı ziyaret eden İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın da bunlardan sadece birisi. Bursa’da yaşayan Karslı hemşehrilerinin tavsiyeleri neticesinde Kars’taki güzellikleri görmek için Kars’ı ziyaret ettiğini belirten Başkan Durmuş Aydın, Kars’ın anlatılandan çok daha etkileyici olduğuna dikkat çekti. Ani Örenyeri, Çıldır Gölü, Kars Peynir Müzesi, Kanlı Tabya ve Kars Kelesi eteklerinde bulunan bedesten bölgesini gezen Aydın, “Kars’a güzel yatırımların yapıldığını görmek mümkün. Ayrıca kültürel ve mimari açıdan çok zengin olan bu kenti ziyaret edip, değerlerini yerinde görme fırsatı bulduğum için çok mutluyum. İnsanların sıcaklığı ve misafirperverliğini zaten yaşadığımız kentte tecrübe edinmiştim, fakat burada daha bir ilgililer, hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ani Örenyeri bizim tarihimiz açısından ve onlarca medeniyete ev sahipliği yapması münasebetiyle oldukça önemli bir yere sahip. Zaten Kars’ı ziyaret edenler buradaki tarihi ve kültürel zenginlikleri iliklerine kadar hissedeceklerdir. Ben bu anlamda kente hizmet eden geçmişten bu güne her bir bireye ayrı ayrı teşekkür ediyor, Bursa’dan Kars’a getirdiğim kucak dolusu sevgiyi sizlere ileterek, saygılar sunuyorum.” Şeklinde konuştu.

Gezi süresince Kars’ta kendisine eşlik eden İnegöl’de hizmet veren Kahyaoğlu Süt Ürünleri İşletme sahibi Mustafa Kayhaoğlu ise kendisinin Bursa da süt ürünleri üzerine hizmet verdiğine dikkat çekerek, “Kars’ın bu anlamda da ne kadar zengin bir kent olduğunun bilincindeyiz. Bu ziyarette Başkan Aydın’a eşlik ederek yerinde görme fırsatı buldum. Ayrıca Kars’ta yapılan peynir müzesi beni çok etkiledi. Bu yatırımın kente oldukça faydalı olduğu düşüncesindeyim.” İfadelerini kullandı.

Başkan Durmuş Aydın, bedesten bölgesi ziyaretinde mevkidaşı Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun ile Kars’a dair kısa bir sohbet ederek, Kars yazısı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.