KARS Haber Girişi : 28 Aralık 2022 21:32

Kağızman'da Seviye Sınıf Skandalı

Kağızman'da Seviye Sınıf Skandalı
Kağızman ilçe merkezindeki bazı okullarda seviye sınıfı oluşturulduğu, bunun da öğrencilerde tembel-çalışkan, zengin-fakir diye ayrıştırıldığı iddia edildi.

Kağızman'da Seviye Sınıf Skandalı

Öğrenciler Çalışkan-Tembel, Zengin-Fakir Diye Ayrıldı

Kağızman ilçe merkezindeki bazı okullarda seviye sınıfı oluşturulduğu, bu oluşumun da öğrenciler arasında tembel-çalışkan, zengin-fakir diye ayrıştırıldığı iddia edildi.

Paralel Yapı, en önemli insan kaynağını eğitim yoluyla ve resmi okullardan elde ediyordu. Nasıl mı?

Önce, okullarda seviye sınıfı oluşturuluyordu. Seviye sınıfına alınan başarılı öğrenciler, öğretmen veya okul müdürleri eliyle Paralel Yapı dershanelerine yönlendiriliyordu. Seviye sınıfındaki öğrenci başarılı olunca da hem dershane reklamını yapıyordu hem de okul başarılı gözüküyordu.

Paralel Yapı gitti ama sistem değişmedi

Kağızman ilçe merkezindeki bazı okullarda seviye sınıfları oluşturulduğu iddia ediliyor. Oluşturulan seviye sınıflarında okuyan öğrenciler başarı elde ederken, diğer sınıflarda okuyan öğrencilerin tamamı mağdur ediliyor. Özellikle deneme sınavlarında ilk sıralarda bu seviye sınıfında okuyan öğrenciler yer alırken, diğer sınıflarda mağdur edilen öğrencilerin aileleri ise duruma daha fazla tepkisiz kalamadı. Mağdur edilen öğrencilerin aileleri yetkililere bu saçmalığa bir an evvel son verilmesi noktasında çağrıda bulundu.

Öte yandan seviye sınıfı oluşturan okullardan birisi Kağızman Atatürk Ortaokulu olurken bu durum yapılan deneme sınavlarında ve velilerin şikayetleri doğrultusunda alenen ortaya çıkıyor. Seviye sınıfı oluşturan diğer başka okul ise gerekli belge ve dökümanların temini tamamlandıktan sonra kamuoyuyla paylaşılacaktır. Kanun maddesinde de açık ve net olarak SEVİYE SINIFI OLUŞTURMAK suçtur