KARS Haber Girişi : 21 Kasım 2017 20:44

Kafkas Üniversitesi'nden İşten Çıkarılan Güvenlikçiler Hakkında Açıklaması

Kafkas Üniversitesi'nden İşten Çıkarılan Güvenlikçiler Hakkında Açıklaması
Geçtiğimiz günlerde Kafkas Üniversitesine güvenlik alanında hizmet sunan firmanın "Özel Güvenlik Faaliyet İzin Belgesi" iptal edildiğinden ötürü güvenlikçiler işten çıkarılmıştı. Bu durumdan ötürü Kafkas Üniversitesi bu gün bir açıklama yaptı
Kars Güncel- Kafkas Üniversitesinin yaptığı açıklamada "Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum ya da gruplar ile iltisakı veya irtibatı olduğu yönünde İçişleri Bakanlığınca Ülkemiz genelinde faaliyet gösteren özel güvenlik şirket ve eğitim kurumları ile kurucu ve yöneticiler hakkında yapılan araştırma ve inceleme neticesinde terör örgütüne aidiyeti, iltisakı veya irtibatı tespit edilen ve Üniversitemize 4734 sayılı Kanun kapsamında özel güvenlik alanında hizmet sunan firmanın İçişleri Bakanlığınca " Özel Güvenlik Faaliyet İzin Belgesi " iptal edildiğinden, Üniversitemize özel güvenlik hizmeti sunan firmanın sözleşmesi iptal edilmiştir. Bu bağlamda; Üniversitemizin özel güvenlik hizmetlerinin aksamaması ve çalışanlarımızın mağdur olmaması için Rektörlüğümüzce 4734 sayılı Kanunun ilgili maddeleri uyarınca ivedilikle yeni ihale süreci başlatılmıştır.  Kamuoyuna saygı ile duyurulur." denildi. 

Güvenlik Görevlileri İle İlgili Haberimiz / 15.11.2017 21:35:37

Kafkas Üniversitesi'nde Özel Güvenlikler Eylem Yaptı

Kafkas Üniversitesi'nde görevli Özel Güvenlik Görevlileri işten çıkarılınca eylem yaptı.
    kafkas üniversitesi'nde özel  güvenlikler eylem yaptı
    Kars Güncel-Kafkas Üniversitesi'nde görev yapan özel güvenlik görevlileri, hizmet alım ihalesinin kazanan firmanın iddiaya göre FETÖ/PDY ile iltisaklı olduğu gerekçesi ile İçişleri Bakanlığı tarafından  Özel Güvenlik Lisansının iptal edilmesi ile bugün işlerine son verildiğinden dolayı eylem yaptı.

    KAÜ Rektörlük Binası önünde toplanan özel güvenlik görevlileri edinilen bilgiye göre, hizmet alım ihalesini kazanan Ankara Özel Güvenlik isimli firmanın, İçişleri Bakanlığı tarafından Özel Güvenlik İzin Belgesi Lisansının iptal edilmesi ile, firma bünyesinde hizmet alım yolu ile istihdam edilen özel güvenlik görevlilerinin işine akşam saatlerinde son verildi. Kampüs içerisinde toplanan özel güvenlik görevlileri firma tarafından yaşatılan bu sorundan dolayı mağdur olduklarını ifade ederken, polis ekipleri güvenlik tedbirleri aldı.

    Özel Güvenlik görevlilerinin işlerine son verilmesiyle birlikte Kafkas Üniversitesi içerisinde özel güvenliklerin olmaması ise olayın ciddiyetinin başka bir boyutu. Bu durumda gerek üniversite öğrencilerin can ve mal tedbiri gibi konularda sorunların yaşanıp yaşanmayacağı ise merak edilenler arasında.





    Yorum Yaz
    • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.