ASAYİŞ Haber Girişi : 21 Kasım 2017 20:27

Kars Polisinden Günübirlik Apartlara Operasyon

Kars Polisinden Günübirlik Apartlara Operasyon
Kars İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Ekiplerince Kars'ta günübirlik kiralanan apart evlere denetleme yapıldı.
Kars Güncel- (Kars Güncel Özel)Kars İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Ekiplerince Kars'ta ve Türkiye genelinde 81 ilde eş zamanlı günübirlik kiralanan apart evlere denetleme yapıldı. Kars'ta yapılan denetimde 7 adet günübirlik kullanımda olan 7 adet apart eve denetleme yapılırken, Türkiye genelinde yapılan denetleme ise şu şekilde; "Asayiş Daire Başkanlığı koordinesinde 81 ilimizde günübirlik kiralanan evlere yönelik denetleme yapıldı. Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinesinde, 81 İl Emniyet Müdürlüğü tarafından eş zamanlı olarak 20-21 Kasım tarihlerinde günübirlik kiralanan evlere yönelik denetleme yapıldı.

Gerçekleştirilen bu denetlemede; genel güvenlik ve genel sağlık açısından risk teşkil eden unsurların engellenmesi, suça karışmış kişilerin takibi ve yakalanması, kayıt dışı ekonomi ile mücadele edilmesi ve terör örgütü mensuplarının örgütsel faaliyetler yürütebilecekleri göz önünde bulundurulduğundan terörle mücadelenin etkin bir şekilde yürütülmesi amaçlandı.

1.435 ekip ve 4.368 personel görev aldığı denetlemelerde; Kimlik Bildirim Sistemine önceki tarihlerde kayıt alınan veya yapılan araştırmalarda konumları itibarıyla günübirlik ev olabileceği değerlendirilen toplam 11.449 ev kontrol edildi,

·126 ev yeni kayıt altına alındı,

·204 ev kapatılarak faaliyetine son verildi,

·921 ev sahibine toplamda 4.182.921 TL para cezası uygulandı.

Ayrıca yapılan denetlemeler esnasında 9 aranan şahıs, 1 sahte kimlikli şahıs ile vize ihlali yapan 2 yabancı uyruklu şahıs yakalandı. 



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.