KARS Haber Girişi : 25 Haziran 2021 19:39

Kafkas Üniversitesi'nde Hayvan Hastanesi Yapılıyor

Kafkas Üniversitesi'nde Hayvan Hastanesi Yapılıyor
Kafkas Üniversitesi'nde Hayvan Hastanesi temel atma töreni ve Beefmaster ile Zavot sığır ırklarında embriyo transferi lansman toplantısı gerçekleştirildi.
Kafkas Üniversitesi'nde Hayvan Hastanesi Yapılıyor

Kars Güncel- Kafkas Üniversitesi'nde bugün  iki ayrı program gerçekleştirildi. 

İlk olarak Kafkas Üniversitesi Ahmet Arslan Kültür ve Kongre Merkezinde  Beefmaster ve Zavot Sığır Irklarında Embriyo Transfer lansman toplantısı düzenlendi. Toplantıya. Vali ve Belediye BaşkanıTürker Öksüz, 65. Hükümet Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, TBMM Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Prof.Dr.Yunus Kılıç, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hüsnü Kapu, Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık ve Islah Geliştirme Daire Başkanı Adem Bölükbaşı, protokol üyeleri, akademisyenler ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan toplantıda; Vali ve Belediye Başkanı Türker Öksüz, 65. Hükümet Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, TBMM Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Prof.Dr.Yunus Kılıç, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.HüsnüKapuve Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık ve Islah Geliştirme Daire Başkanı Adem Bölükbaşı, Anadolu Hayvancılık A.Ş’den Nurdan Erbağtarafından birer konuşma yapıldı. 

Vali ve Belediye Başkanı Türker Öksüz yaptığı konuşmada; Kars’ın sahip olduğu yaklaşık 1 milyon 200 bin büyükbaş ve küçükbaş hayvan varlığıyla Türkiye’de ilk sıralarda yer aldığını vurgulayarak, “Amacımız; sahip olduğumuz hayvan varlığımızla, kaliteli besiciliğe uygun doğal meralarımızla, yaylalarımızla, Kars Barajının hizmete girmesiyle artacak sulanabilir tarım arazilerinde üretilecek yem bitkileriyle, tarım ve hayvancılık sektörünün ilimizde oluşturduğu katma değeri daha da yükseltebilmektir. Bunun için de devlet olarak, Valilik olarak çeşitli desteklerle, projelerle, Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi’yle, Kafkas Üniversitemizle, cezaevi bünyesinde hizmete sunulacak olan kesimhane gibi yatırımlarla çiftçimizin, köylümüzün, hayvancılık sektöründeki tüm aktörlerin ve vatandaşlarımızın refahının artması için çalışıyoruz." ifadelerine yer verdi.

Proje yürütücüsü ve Veteriner Embriyo Teknoloji Derneği Başkanı Prof.Dr.Yavuz Öztürkler tarafından Etçi Beefmaster Dondurulmuş Embriyo Transferi İle Damızlık Çekirdek Sürü Oluşturulması, proje yürütücüsü ve Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Cihan Kaçar tarafından Zavot Irkı İneklerde Embriyo Transfer Çalışmaları ve Gen Bankasına Materyal Temini projelerinin tanıtımını içeren sunumların yapılmasının ardından program sona erdi. 

Kars'ta Hayvan Hastanesinin Temeli Atıldı
Program kapsamında temel atma töreni gerçekleştirildi. Yapımına başlanılan Hayvan Hastanesi hakkında açıklamalarda bulunan Kars Vali/Belediye Başkanı Türker Öksüz;“Yeterli akademik personel altyapısına rağmen fiziksel altyapısındaki eksiklikler nedeniyle modern şartlarda eğitim ve bölge hayvancılığına kaliteli hizmet konularında güçlükler yaşanılan mevcut klinik ve araştırma koşullarınınyeniden yapılandırılması amacıyla Veteriner Fakültemiz bünyesinde Hayvancılık Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin kurulması hedeflenmektedir.

Kars için büyük önem taşıyan, ilimizin ve bölgemizin ihtiyacı olan hayvan sağlığı hizmetini karşılayacak olan Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinin de tarım ve hayvancılığımızın gelişmesine büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Kafkas Üniversitemiz bünyesinde uygulamaya konulan ve ilimiz, bölgemiz, ülkemiz için çok güzel hizmetler sunulmasını sağlayacak olan bu projelerin başarıya ulaşmasını, ilimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyor, emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi bünyesinde yapılacak olan Hayvan Hastanesi'nin temeli atıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.