DÜNYA Haber Girişi : 30 Aralık 2022 17:25

Hz. Fatıma, Şehadet Günlerinde Anılıyor

Hz. Fatıma, Şehadet Günlerinde Anılıyor
Kars Ehlibeyt Derneği Başkanı Ehlibeyt Alimi Mir Kasım Erdem Hz. Fatıma (s.a)'nın şehadet günleri dolayısıyla açıklamalarda bulundu. 

Hz. Fatıma, Şehadet Günlerinde Anılıyor

Kars Ehlibeyt Derneği Başkanı Ehlibeyt Alimi Mir Kasım Erdem Hz. Fatıma (s.a)'nın şehadet günleri dolayısıyla açıklamalarda bulundu. 

İçinde bulunduğumuz günlerin Hz. Fatıma (s.a)’nın şehadet günleri (Eyyamı Fatıma) olduğunu belirten Erdem, Hz. Fatıma (s.a)’nın her yönüyle örnek bir şahsiyet olduğunu ve tüm kadınların Hz. Fatıma (s.a)’yı örnek alması gerektiğini söyledi.
Erdem’in açıklamaları şöyle; 

"Hz. Fatıma (sa), alemlere rahmet olarak gönderilen peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s.a.a)’in kızı, Hz. Ali (a.s)’ın eşi, Hz. Hasan (a.s) ve Hz. Hüseyin (as)’ın annesidir.
 Peygamber Efendimiz; “Hz. Fatıma, iki dünya kadınlarının efendisidir” sözüyle onun ne kadar önemli bir şahsiyet olduğunu vurgulamıştır.

Babasının Annesi Hz. Fatıma

Hz. Peygamber efendimiz peygamberliğe seçildikten sonra Mekkeli putperestler tarafından baskıya maruz kaldı. Hanımı Hatice öldükten sonra onun tek destekçisi kızı Hz. Fatıma oldu. Babasına bir anne misali bakarak onun sıkıntılarını hafifletiyordu. Bundan dolayı peygamber efendimiz kızı için o babasının annesidir diyordu.

Eş Olarak Hz. Fatıma 

Hz. Resulullah, Hz. Fatıma (s.a) Hz. Ali (a.s) ile evlendikten sonra, bir gün yeni evli çiftin evine giderek “Ya Ali, Fatıma’yı nasıl buldun?” dedi “Hz. Ali, Fatıma, Allah’a kulluk etmede insana iyi bir yardımcı ve örnek bir eştir.” buyurdu. İnsanın iyi bir insan olması için eşinin de iyi bir insan olması gerekir. İnsan iyi ama eşi kötü olursa eşinin iyi işler yapmasını engeller veya onu kötü işler yapmaya teşvik eder. Dolayısıyla insanın ilerlemesi için uygun bir eş mutlaka şarttır.

Sosyal Hayatta Hz. Fatıma

Hz. Fatıma (s.a), sosyal hayatta da çok etkin olmuş, kadınların eğitilmesinde, yetiştirilmesinde, kadınların haklarının ön plana çıkmasında ve kadınlara insan değeri verilmesinde de ön plandaydı. On sekiz yaşında vefat etmesine rağmen Hz. Fatıma (s.a), o kadar büyük bir kişiliktir ki o yaşta adını tarihe yazdırabilmiştir. O öyle bir kadındır ki cümleleri şu anda eğitim programlarında kullanılıyor. Sadece buradan Hz. Fatıma (s.a)’nın önemini anlayabiliriz.

Mükemmel Bir Anne Hz. Fatıma

Hz. Fatıma’nın yetiştirdiği İmam Hasan, İmam Hüseyin, Hz. Zeynep tarihe adlarını altın harflerle yazdırmıştır. Sadece Müslümanlar değil gayri Müslümler dahi Hz. Fatıma’nın yetiştirdiği çocukları örnek alıyor. Bu da Hz. Fatıma’nın nasıl bir örnek anne olduğunu ortaya koyuyor.

Hz. Fatıma (s.a), tarihte önemli bir şahsiyettir. Bu şahsiyetin ön plana çıkartılması, tanıtılması lazım. Bu nedenle bizler, her yıl Hz. Fatıma (s.a)’nın şahadet yıl dönümü geldiğinde organizasyonlar yaparız. Vatandaşlarımız, bu yıl 20 günden beri Kars Ehlibeyt Derneği’nde Hz. Fatıma (s.a) hakkında organizasyonlar yapıyor. Ehlibeyt Derneği bu hususta öncü bir dernek olmuştur.  Hz. Fatıma (s.a)’nın şehadetinin duyurulması ve bir farkındalık oluşturması için afişler hazırlanarak, şehrimizdeki billboardlara asıldı. 

Yüce Allah nasip ederse 31 Aralık Cumartesi gecesi yani yılbaşı gecesin de Sahib-uz Zaman Kamer Camii’nde Hz. Fatıma (s.a) hakkında büyük bir etkinlik yapacağız. Hz. Fatıma (s.a)’ın hayatı, kişiliği anlatılacak, mersiyeler okunacaktır. Programdan sonra da ihsan yemeğimiz olacak. Ayrıca, yapacağımız çekilişle bir şanslı katılımcımıza Erbain ziyareti takdim edilecek. Tüm Hz. Fatıma (sa) sevenlerini programımıza bekliyoruz.”